Seger för VfB mot Gladbach

Günther Netzer - den fantastiske strategen, världsmästare, Bundesliga-vinnare och en av der första som lämnade Tyskland för Spanien- fyllde 80 år idag. Han fanns inte på arenan utan firade den i vänners krets, men fansen hos sina gamla "Fohlen-fans" firade honom med en stor applåd med 20 minuter kvar. Man gör så i Mönchengladbach. Gamla hjältar glöms inte så lätt och de är många.

När Netzer hyllades så hade VfB tagit ett rejält grepp om matchen. Äntligen.
;Men vägen dit var ingalunda enkel.
Hoeness hade pusslat lite i laget. Kanske med tanke på matchen mot Real Madrid i veckan och möjligen på grund av att en del spelare var slitna. Hoeness valde att spela Rieder, Vagnoman och Demirovic från start. Det gav en bra offensiv och hemmalaget fick jobba med omställningarna.
Undav gjorde 1-0 efter att målvakten släppt retur på Vagnomans skott. Undav högg som en kobra och tryckte upp den i taket.
1-1 kom strax efter. Flipperspel och helt plötsligt stod Plea helt fri och nickade in bollen. VfBs försvar med Chabot-Chase såg inte helt bra ut där. Generellt så saknas fortfarande en ledarfigur centralt. Chabot gör det bra med brytningar och lugftspel, men har svårt att sätta passningarna. Man minns Antons pricksäkra bollar och varken Chabot eller Chase är i närheten. Chase är orutinerad och inslängd i kallt vatten, men gör sin sak överraskande bra. Han står rätt i positioner, lyssnar och lär,
VfB tog över mer och mer ju längre spelet gick och man gick in i paus med bra känsla.
Dr Felix Brych höll i matchen och med denna match övertog han domare Starks matcher. 345 matcher har nu doktor Brych lett Bundesliga.Ett stiligt rekord.
Han kunde se hur VfB tog ledningen i andra halvleken, då Fabian Rieder kom runt på kanten, slog boll på främre stolpen och Demirovic dök upp för 2-1.
Strax efter kunde Undav gjort 3-1 men hans skott tog en back och styrdes till hörna.
Då kom 3-1. Rieder igen och Demirovic nickade in 3-1.
Bosnierns andra mål i matchen och tredje för säsongen.

VfB segrade denna dag och tog värdefulla poäng.