Seger mot Köln

Det spelade ingen roll hur mycket Hennes IX bräkte.
Det spelade ingen roll att Steffen Baumgart ändrat en del spelare.
Det spelade ingen roll att Serhou Guirassy gick mållös.

VfB slog ändå 1-Fc Köln med 2-0 efter att ett nyförvärv gjort sina första mål för VfB och i Bundesliga.

VfB lät Rouault och Leweling starta då Zagadou och Silas var lätt skadade. Baumgart gjorde någon ändring från tidigare och inför ett fulltaligt stadium så startade Köln starkast. Nübel fick jobba i början, men VfB var aldrig ofarliga och runtGuirassy händer mycket. Han nickade i kryssribban och låg bakom i princip allt som VfB skapade i anfallet. Millot hade skott rakt framifrån och själv hade han ett skott strax utanför. Bara hans blotta närvaro gav domstadens gossar skälvan. Men Köln var inte ofarliga och tvingade Nübel till flertalet glansfulla räöddningar i första halvlek.
0-0 i paus.
VfB skickade in Deniz Undav i andra halvlek för att för fart på anfallet och det gav resultat. Bollvinst av Anton, som satte Führich i spel på kanten. Denne lurade sin back och hittade Undav i straffområdet. 1-0 till VfB.
Köln reagerade med Luca Waldschmidt och denne hade några jättelägen, som dock Nübel återigen räddade. VfB bytte in Silas för mer fart offensivt och med några minuter kvar satte Guirassy iväg Silas. Denne ryckte ifrån sin back, sköt i stolpen och minsann dök inte Undav upp på returen och satte dit 2-0.

Seger för VfB som hakar på i toppen. Osannolikt.