Lagbanner

Silly Season: 2 ut och 2 in för VfB

När dimman lättar i Stuttgart, kommer truppen att se något annorlunda ut än tidigare. 
Fabian Wohlgemuth har slagit till på transfermarknaden och helt plötsligt har VfB ökat på sin mängd japaner i truppen till fem stycken. 
Idagsläget finns Ito och Endo i A-laget, Chase och Okada i VfB II. 
Nu blev det en till då Union Berlins Genchi Haraguchi anslöt under dagen. Mittfältaren med lång erfarenhet från Bundesliga ges ett 18månaders-kontrakt och går rakt in i truppen. 
Nummer två av de nya är Gil Dias från Benfica. Detta är en komplement-spelare i truppen som kan gå som ytter eller mittfältare på vänsterkanten. Hans karriär är kantad av lån till diverse lag och VfB Stuttgart blir ytterligare en i raden av lån. Tyvärr misstänker jag att detta är en panikvärvning då Tiágo Tomas gick sönder nyligen. 

Så tappade VfB två spelare. Alexis Tibidi lämnar klubben för gott efter att ha gjort en bra insats i SV Altach och skriver på för Troyes. Tillbaka till Frankrike för honom. Sedan verkar det som att VfB släpper den lovande Naouriou Ahamada till Crystal Palace. Ahamada har varit en av lagets bäste spelare under säsongen och jag kan mycket väl förstå att Paddy Vieira vill ha honom till Crystal Palaca, då han till stor del påminner om honom själv. En urkraft med bra steg och kampvilja. 

Det kanske händer ytterligare något innan fönstret stänger. 

Magnus Falk2023-01-30 14:51:59
Author

Fler artiklar om Stuttgart