Lagbanner

Silly Season: På Schwabenfronten intet nytt - och det gör mig orolig

Det har ändå gått en månad efter serieavslutet och det bryska uppvaknandet. VfB slog HSV och är kvar i Bundesliga, På nåder och med ett lag som återigen har visat att man saknar den nödvändiga kvaliteten. Det är således dags för Wohlgemuth, Wehrle och rådgivarna Khedira, Gentner och möjligen Lahm att tänka ut något intressant och kraftfullt för att undvika samma plats igen och då ser ju trenden ut att man åker ur ligan. Jag måste sonika förvänta mig att VfB öppnar plånboken och värvar något. Finns pengar? Jodå, det skall finnas en del kvar efter Kalajdzic försäljning och nyligen nya sponsorpengar och sedan såldes Müller nyligen. '
Men när man scannar ryktena runt VfB Stuttgart så blir jag orolig, Vad är det för spelare som skall vända den negativa trenden? Kommer det in något med styrka och klass eller blir det spelare som breddar laget?
Än så länge är det hyfsat tvärtyst. Det verkar som att man är nöjd med backlinjen och i någon mpn kan jag hålla med- även fast jag tror att den behöver breddas något ytterligare. Vad händer med Stenzel, Nartey och Borna Sosa? Den sistnämnde är mycket attraktiv för marknaden och när nu Mittelstädt ankommit så kanske det blir en flytt. 

Så jag lämnar backlinjen därhän. Målvaktspositionen har jag berört. Där måste något nytt in. Nübel eller Sommer känns logiskt och där hoppas jag att något sker, för det är en verklig förstärkning. 
På mittfältet har man pratat om en lekkamrat till Wataro Endo och nu går rykten om Freiburgs korean Woo-Yeong Jeong. En löpstark hårt jobbande korean, som dock inte slagit igenom ordentligt i Freiburg. Darian Males- en offsiv mittfältare som spelat i Schweiziska ligan under året, men som är under kontrakt med Inter- pratas det o ckså om och sedan är Yannik Keitel- också Freiburg och Utrechts Taylor Booth i diskussion. 
Alltså, jag säger inte att detta inte är bra och utvecklingsbara spelare, men hjälper dessa att flytta VfB från en position i botten till att bli ett stabilt mittenlag. Jag är skeptisk. 
På forwardsfronten är ju Serhou Guirassy klar, men sedan? Tror man på en nystart för Silas Katompa Mvumpa eller att Chris Führich skall ta ett steg till? Gil Dias är ju bara att sälja vidare ich Enzo Millot är en spelare för bredden. 

Än så länge är sommaren ung, men snart drar VfB igång sommarträningen och man åker på träningsläger. Få in några spelare nu så att de kan inkluderas redan på träningslägret. Lite aktion, bitte!

Magnus Falk2023-07-02 13:23:26
Author

Fler artiklar om Stuttgart