Lagbanner

Silly Season snurrar på i Schwaben

Säsongen är i full gång. DFB-Pokal och första omgången i ligan har spelats. Samtidigt formas trupperna. Att ha ett fönster som stänger 1 september är rent förkastligt tycker jag. Att under tre veckor spela med en osäkerhet om hur laget skall se ut under resten av säsongen ger inga bra vibrationer i laget och skapar bara frågetecken. Svårt för ledarna att bygga något stabilt när det hänger spelare med sina agenter och rådgivare som vill bort från klubben. Men vi biter ihop och noterar att det fortfarande finns en hel del spelare som är på väg bort från Stuttgart samtidigt som det möjligen ansluter någon till. 

De spelare som ryltas bort är
* Sasa Kalajdzic
Österrikaren med längden och huvudspelet kopplas ihop med Manchester United. I alla fall får man tro det, såvida inte pressen har blandat ihop honom med Arnautovic. Att österrikaren troligtvis lämnar låter väldigt troligt och när man nu fick in Luca Pfeiffer så har man skapat sig en ersättare. 
* Darko Churlinov
Nordmakedoniern verkar trots sin försäsong och goda vitsord från Matarazzo och Mislintat vilja lämna klubben. Nu verkar det som att Anderlecht är på väf in i diskussionen med stora kliv och intresse. Det pratas om 5 miljoner EURO och en overenskommelse i närtid. 
* Mateo Klimowicz
Det har snurrat diskussioner om denne länge. Han var inte ens på bänken mot RB Leipzig och förväntas lämna klubben, men än så länge finns han kvar. 

På in-fronten diskuteras det främst om en spelare
* Jakov Medic, St Pauli
Den 24-årige mittbacken lär ha knallat upp till ledningen i St Pauli och sagt att han vill lämna klubben för VfB. Än så länge diskuteras det, men en intressant spelare och till en position som är rätt svagt besatt i VfB. 

Silly Season fortsätter...

Magnus Falk2022-08-11 10:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart