Lagbanner
Sportchefen Mislintat lämnar VfB

Sportchefen Mislintat lämnar VfB

Nu blir jag riktigt trött.
Gör om gör rätt, VfB.

Denna klubb i Schwaben rör upp en hel del känslor i mig och i fan-skaran. Inte för att laget underpresterar i ligan och har det svårt med kontinuitet, målskytte, spelsystem och att skapa ett flyt, utan för att Vfbs ledning gång-på-gång fattar beslut som känns mycket underliga. För några veckor sedan gav de Peregrino Matarazzo sparken. Han ledde laget från Zweite Liga, förde dem till en hedrande åttonde plats, höll dem sedan kvar 21/22, men har under året sett öaget sladda i bottenskiktet hela tiden. Matarazzos spelidé är dock fascinerande,framtidsinriktad och omringad av framåtanda. Laget krylllar av ungdomliga spelare på gränsen till genombrott och tillsammans med Sven Mislintat utgjorde de en fungerande duo, som såg till att värva smart och utveckla dem. Problemet kring laget har snarare varit rutinen och att man inte investerat tungt i några seniora rutinerade spelare som hållit ihop laget när det blåst som kallast. Parallellt med detta så avgick Thomas Hitzlsperger som chef för fotbollen. Han var i obalans efter sitt interna bråk med VfBs VD Claus Vogt och avgick som chef för fotbollen. Det höll inte och man sökte en ny chef för fotbollen och fann en schwabe i Alexander Wehrle, som satt på en ledningsstol i 1.FC Köln, där han under lång tid varit kritiserad för sin ledarstil, hur finanserna skötts och att han inte varit transparent. 
Men nåväl.. in med honom som chef och samtidigt stod Sven Mislintats kontraktsförlängning på spel. För många VfB-fans är det uppenbart att Mislintat med sitt närverk, sin kännedom och känsla är rätt person som sportchef för VfB. Dortmund, Arsenal och nu VfB. Han har förvisso haft en hel del konstiga beslut för sig, men om man tittar på spelarna som hämtats in som leder laget i dag, så är laget Mislintats förtjänst. Inte många i startelvan har kommit till klubben innan den yvige sportchefen kom in. Hans avtryck finns i laget och det har märkts på stämning och framåtanda. 

Men så kom Wehrle in. Matarazzo ut och nu tar man beslutet att kicka ut Mislintat också. Förvisso är sportchefen egensinnig, går egna vägar och har åsikter om hur laget skall drivas, spela och hur man skall besriva talangutvecklingen, men att Wehrle och han skulle komma så snabbt på kollisionskurs, det var inte väntat. 
Nu får Sven Mislintat lämna klubben. Kontraktet förlängs inte och VfBs skuta seglar iväg på en konstig och osäker rutt. 
Gör om. Gör rätt, VfB. Detta gör mig besviken. 

TV: Höjdpunkter från Stuttgarts höst i Bundesliga

Magnus Falk2022-12-01 08:39:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart