Förlust mot Heidenheim

Det blev en derby-fest i Heidenheim.
Det blev en segrare. Men det var inte VfB.

VfB åkte de tio milen till Heidenheim med seger mot Union Berlin i bagaget, men med en förlust mot Hoffenheim som sved. Att regera i regionen är viktigt för VfB och när nu Freiburg inte riktigt tar platsen, så vill VfB nu ta för sig. Millot, Stenzel och Guirassy saknades och därmed startade Silas och Rouault. En stor publik väntade spelarna och det var ett hungrigt hemmalag som ville visa var kraften fanns i detta Bunderland.

Det var en ganska jämn match där mycket spel var på mittfältet. De målchanser som skapades kom efter misstag på mittfältet eller långskott, ;Målvakterna Kevin Müller och Alexander Nübel hade en hel del boll, men fördelade dessa oftast med fötterna. När väl chanserna kom så stod virket i vägen. Fyra gånger - två från vardera lag - träffades ribba och stolpar innan pausen. Men 0-0 i paus.

VfB gavs chansen i andra halvlek med en straff , men för andra matchen i rad brände VfB chansen. Denna gång dundrade Silas bollen över mål och precis som i matchen mot Hoffenheim, så gjorde motståndarna mål direkt efter och VfB hamnade i underläge. Hoeness bytte in offensiva spelare och satsade tungt, men så tappade Anton bollen på mitten och med Nübel långt ut som libero så lyftes bollen över honom in till 2-0 och ridå. '

Förlust i det andra raka Schwaben-derby och två raka förluster för VfB. Båda matcherna har Guirassy saknats. Det kan sätta sig i huvudet.

Notabelt är att Luca Raimond- 18 år - fick debutera i Bundesliga. Född och uppvuxen i Böblingen utanför Stuttgart och i klubben sedan han var 14. Nu blev det Bundesliga-debut. Grattis.