Lagbanner

Stuttgart i December; Englische Wochen och DFB-Pokal

Om några dagar öppnar julmarknaden på Marienplatz i Stuttgart. Granar,små stånd med mandlar,Glühwein, julöl, Pretzel, korv och Spätzle-bladningar. 
Det kommer att vara "uerig" som det heter i Tyskland, dvs uppseendeväckande, glatt, euforiskt och en känsla av välbefinnande. På många sätt. Dels finns julen att prata om, men också stadens två lag, som båda går bra i sina respektive serier. 
Stuttgarter Kickers leder Regionalliga Südwest före Homburg och VfB II. VfBs första-lag har gjort en säsong som ingen räknat med och hänger med toppen i en tredjeplats. Experterna diskuterar om olika orsaker, nämner Undav och Guirassy, Nübel och den starka centralen och bredden i laget. Martin Harnik, den gamle VfB-aren och numera expert, menade att succén ligger i laget.Han menar att han ingen annanstans ser att laget tillsammans har en sådan glädje att det går bra. Troligtvis en uppdömd stämning efter år i träda, men han menar att det påverkar. 

Men nu väntar det en jobbig december under julgranar och juleljus. Det skall spelas fem matcher innan man tar en välförtjänt ledighet och det är matcher som definitivt blir vägvisare för säsongen. Dessa fem spelas också utan backen Hiroki Ito, som drog på sig en lårskada och nog uteblir till slutet av januari. Inget bra alls, men samtidigt har Mittelstädt lyfts ig betänktligt och Vagnoman är tillbaka, så Hoeness har idéer. 
Fem matcher i december av kvalitet

2 December . mot Werder Bremen - hemma
6 December - DFB-Pokal mot Borussia Dortmund (hemma)
10 December - mot Bayer Leverkusen - hemma
17 December - mot Bayern München - borta
20 December - mot Fc Augsburg - hemma

Förvisso fyra matcher i en hemmaborg, men också Fc Bayern borta. Och därtill veckomatcher. Engelska veckor kallas det i Tyskland. Nu skall agnarna sållas från vetet. 
 

Magnus Falk2023-11-28 06:03:33
Author

Fler artiklar om Stuttgart