Lagbanner

Talang till Bayern

Att VfB-talanger lämnar hembygden och flyr till fotbollens huvudstad i München är inte ovanligt. Stuttgart är och har varit rejält brandskattade genom åren och vi minns extra spelare som Mario Gomez, Giovane Elber och Joshua Kimmich
Härom året försvann Leon Dajaku från VfBs juniorlag. En enastående talang som öste in mål i U16-U17 och värvades till Bayerns andra-lag. Där tog det rejält stopp och även fast han bara är 22 år så har karriären stannat av rätt rejält. Efter Bayern blev det Union Berlin, ett stopp i Sunderland och nu är han i St Gallen på lån från Sunderland. 
Är det nu dags för nästa spelare att gå samma väg eller kommer Maximilian Wagner att lyckas?
Den i Regensburg födde Maximilian Wagner är årskull 2004 och har i U19-laget gjort en hel drös med mål under året. Han har utvecklats bra, men gått under radarn för U21 och seniorlaget. Är man 19 år så kan man tycka att det vore lämpligt att låta en junior vara med på seniorträningar och sitta på bänk. Men så blev det inte.  Nu kliver stora stygga Bayern fram och plockar denna juvel och det blir intressant att följa dennes tur genom karriären. 

Magnus Falk2023-04-13 21:55:45
Author

Fler artiklar om Stuttgart