Lagbanner

Träningsmatch: klar seger mot de röda djävlarna

Platsen var Robert Schlienz Arena, bredvid VfBs hemmaborg och i strålande solsken satt ett par tusen VfB-fans runt stadion och njöt av en träningsmatch mellan ett kraftigt försvagat VfB Stuttgart och ett hyfsat ordinarie Kaiserslautern
VfB saknade ett dussin från sin A-trupp, men kunde glädjas åt att Daxo Zagadou gjorde comeback efter ett halvårs konvalescens. Han tog plats i backlinjen bredvid Anrie Chase. Efter en halvtimme- planenligt lämnade han dock planen och ersattes av Jeff Chabot.
Hoeness lät många spelare få speltid och det intressanta faktumet var att det var först när laget i andra halvlek fylldes på med juniorer som spelet började flyta. Förvisso hade Karazor, Leweling och Stenzel chanser i första och visst gjorde Stemzel 1-0 på en fin chipp, men spelet var sisådär.
När juniorerna klev in i andra så hände det grejor och det var främst Leo Münst som visade framfötter. Först skapade han en straff som jamie Leweling slog in och sedan gjorde han själv två mål innan Kaiserslautern fick in en boll i sista minuten. 
4-1 till VfB. 

Magnus Falk2024-09-05 21:10:25
Author

Fler artiklar om Stuttgart