Träningsmatch: VfB krossade Greuther Fürth

De kallas "die Kleeblätter" och har en hel del intressant med sig.
Greuther Fürth har Hrgota och Linde i laget, samt Alexander Zorniger- en gammal VfB-tränare- vid rodret. Detta lag i Zweite Liga kom till Stuttgart för möte med ett VfB som saknade 8 spelare. (Hiroki Ito, Wooyeong Jeong (Asienmästerskap, Silas och Serhou Guirassy (Afrika-Cup) samt de skadade Fabian Bredlow, Nikolas Nartey, Lilian Egloff och Roberto Massimo. Inför tomma läktare på träningsplanen i Stuttgart spelade dock VfB fullkomligt ut Greuther Fürth och i en match som var 60 min * 2, så fick en mängd spelare speltid. Under andra delen av matchen fick spelare som Raul Paula, Anrie Chase, Max herwerth(född 2006),Luca Raimund och Christopher Olivier(född 2006) chansen. Men det var främst första-uppställnuingen som levererade ordentligt. Chris Führich var på ett fantastiskt spelhumör och lekte sig förbi ytterbackarna. Två mål och en assist i första halvleken för honom, där också Enzo Millot och Jamie Leweling gjorde mål. Det skapades mycket chanser och Greuther Fürth var chanslösa.
Efter en timme in i andra-halvleken, så byttes det friskt och motståndaran fick mer plats. 4-1 kom på en stolp-retur innan VfB återigen ökade på och Jovan Milosevic gjorde två mål innan matchen stängdes.
6-1 till VfB, Enkel resa.