Lagbanner

Träningsmatch: VfB - Vitesse Arnhem 2-1

VfB reste iväg från ett regnigt Österrike. Neukirchen bei Grossveniger var dynsurt, planerna ospelbara och VfB valde att återvända till Tyskland. Som mellanstopp var man kort i München för en träning innan nan tog Bad Cannstatt i besittning igen. Träningsmatchen mot Vitesse Arnhem blev inställd- trodde man - men den flyttades istället och spelades nu i Oberhaching istället. 
Oberhaching är kanske inte så bekant. Unterhaching snarare. Finns "Unter" så finns oftast "Ober".
Söder om München ligger detta ställe där Fc Deshofen fick lämna ifrån sig arenan. Det var hemsk förberedelse från alla håll och framför allt om man ville se matchen. En "stream" from hell. Jag tror att han som filmade satti en annan delstat. Så det blev bristfälliga bilder som undertecknad fick tag i. 

Laget som fanns på plan - med diverse inbyten-. 
Seimen; Stenzel (46’ Massimo), Anton © (46’ Mavropanos, 89’ Mola), Zagadou (46’ Ito), Nartey (46’ Sosa); Egloff (46’ Haraguchi), Karazor (46’ Endo, 72' Ulrich), Leweling (46’ Führich); Silas (46’ Sankoh), Guirassy (46’ Pfeiffer, 72' Perea), Milosevic (46’ Jeong).

VfB hade rätt bra koll på spelet under första haövleken. Hoeness ställde upp med en 4-4-2 uppställning, som under  atchen blev mer och mer 3-4-2-1. Det var fokus på de nya spelarna och Jamie Leweling var mycket agil och spelbar på sin kant. Samarbetet med Stenzel funkade mycket bra och det var så målet kom. Stenzel hittade Karazor som slog in ett distansskott. 1-0 till VfB i paus, där en mängd byten skedde. Vitesse då?  Jo, de kom från en träningsvecka i Österrike. En vecka med en hel del regn och träning och hyfsat trötta ben. 
De kvitterade dock då ett skott styrdes av Ito över målvakt Seimen, som stod och såg bollen passera över sig och in i mål. 
Mot slutet följde ännu mera byten, MIlosevic- som också visar upp bra fötter, möte av boll och teknik- byttes ut mot Jeong. Koreanen är ett yrväder som försöker mycket, men tyvärr inte fick ut så mycket- fick en halvlek, men var ändå med i uppspelet till 2-1, då Peréa fick på ett skott som styrdes in i mål till 2-1, 

Seger för VfB mot holländarna. 

Magnus Falk2023-07-23 08:17:59
Author

Fler artiklar om Stuttgart