Lagbanner

Tre mål av Undav när RBL slogs

Guirassy borta. Ito och Jeeong-Yeong i Asien. Lägg till Stenzel  och Karazor avstängda och man kunde ha vissa onda aningar.
Vi öser på med ytterligare ett lager då Leipzig är VfBs "Bogey-Team". 11 matcher spelade mot dem och ingen vinst. Sedan hade VfB startat vårsäsongen utan seger, vilket förvisso var likadant för gästerna. Hursomhelst, så kändes tecknen inte så positiva. 

Efteråt. Klang-och-jubel och tre poäng. 

VfB Stuttgart spelade ut sitt fulla register. Rouault-Zagadou-Anton bildade en trio bakom ett fem-manna-mittfält där Stiller blev sittande mittfältare med Führich och Millot  mer centrala. Leweling hjälpte Undav på topp med Mittelstädt-Vagnoman som patrullerade kanterna. 
Leipzig hade svårt att hitta rätt med VfBs höga press och snabba förflyttningar mot kanterna. Maxi Mittelstädt var väldigt aktiv och skapade första chansen med långskott. Sedan kom 1-0 på straff. Millot dundrade dit bollen enkelt i hörnet och när Undav sedan gjordd 2-0 på skott utanför straffområdet, så var jublet på arenan gränslöst. 
Förvisso kom 2-1 genom en Sesko-nick innan pausen, men VfB hade morgonluft efter första halvleken. 

Det fortsarre. Ett gnistrande bra Führich-förarbete satte Lewleing fri och han kunde vinkla in 3-1 med foten. Förvisso ett snyggt 3-2 av Openda innan Undav-show avgjorde. Först nick till 4-2 och sedan närskott till 5-2.

Med denna 8e hemmaseger av tio är VfB näst bäst i ligan. För tredje gången gör man fem mål på hemmaplan och med 31 inspelade mål på hemmaplan är man bara efter Fc Bayern. Undavs tre mål var hans 10-11-12 och nu är han fyra i skytteligan och detta med bara 16 spelade matcher.

En väldigt bra VfB-dag som också förgylldes av att 18¨årige de Benedetto fick göra Bundesliga-debut. Nummer två av ynglingarna detta år-då även Luca Raimund fått testa detta år. Kul för ungdomarna. 

Magnus Falk2024-01-29 05:10:33
Author

Fler artiklar om Stuttgart