Lagbanner

Turbulens mellan fans och ledning i VfB

"Liebe Mitglieder des VfB Stuttgart 1893 e.V.,
unser Herzensverein steckt wahrscheinlich in der größten Krise seiner 130- jährigen Vereinsgeschichte. Wir erleben neben der sportlichen Talfahrt unserer Fußballbundesligamannschaft auch ein durch die Mitglieder empfundenes Misstrauen gegenüber den verschiedenen Gremienmitgliedern. "

Så inleds ett brev från några av medlemmarna i VfB. Fritt översatt "vi är i kris. Vi genomlider en emotionell berg-ochdalbana och vi behöver en förändring". Detta följs av ett långt brev till alla som kan och vill läsa det. Grundtanken i brevet är att man vill ha en extrainsatt medlemsstämma i syfte att skaka om ledningen i klubben. Agenda-punkterna är kraftfulla. "Avsättning av VD, avsättning av styrelsen, avsättning av supporterande styrelsen(Vereins-beirat)". 
Dessa fyra personer, som skrivit denna skrivelse, har tröttnat på det de ser som en vanskötsel av föreningen. Att klubben konstant byter tränare, kommer med konstiga förklaringar, toppstyr val av ledning och är fantastiskt usla på kommunikation. De vill se en återgång till det som stärkte klubben för tio år sedan. "Sammanhållning, hårt arbete och enighet". De har bett klubben om hela medlemsregistret för att kunna skicka ut detta brev i syfte att uppnå 10% av rösterna. Detta skulle möjliggöra en extrainsatt stämma. VfB vrider sig som en mask. "Får medlemsregistret offentliggöras?". Fram och tillbaka kan man fundera på det, men juristerna är rätt säkra på att VfB nog måste göra det.
Men blir det av?
Inte säkert alls, för nu har Ultras-gruppen Commando Cannstatt yttrat sig.I ett brev på hemsidan så skriver de. "Auch wir sind es leid" (Vi tycker också att det är illa). Men deras handliingsförslag är att inte hålla på och röra om i grytan. Inte just nu. De håller med om klubbens missräkningar, Claus Vogt och Alexander Wehrles konstiga val med Labbadia, sparkningen av Mislintat och bristen på kommunikation. Men just nu.. nu slåss laget för DFB-Pokal-final och för att hålla sig kvar i ligan. En extrainsatt medlemsstämma kommer bara att röra upp damm och skapa ännu mer turbulens. Låt lugnet komma in och avsluta säsongen.. sedan kan vi ta dialogen. 

Jag som följt VfB Stuttgart på nära håll under lång tid.. är jag förvånad? Inte alls. Detta är så typiskt schwäbisch, så typiskt Stuttgart. Detta smågnäll, detta gnidande, fel-tittande och underminerande. 
Vi får se hur detta slutar. 

Magnus Falk2023-04-17 13:34:20
Author

Fler artiklar om Stuttgart