Lagbanner
Mercedes Benz Arena, 2023-12-20 20:30

Stuttgart - Augsburg
3 - 0

VfB avslutade hösten med 3-0 mot Augsburg

VfB avslutade hösten med 3-0 mot Augsburg

Den store bergsbestigaren Reimhold Messner sammanfattade det bra. Han sade:
"„Meine Kunst zu leben ist: Den Kopf in den Wolken, die Füße fest auf der Erde.“

VfB går till julledighet som trea i ligan. Det är en perfekt beskrivning av vad Messner sade. Vi förstår inte vad som sker, men vi har kvar fötterna i backen och bearbetar det. VfBs säsong blir mer och mer otrolig och de som trodde att Tuchels taktiska uppvisning senast skulle ha skapat en oro i VfBs lag, de fick tänka om när de såg de röd-vita fullkomligt pulverisera FC Augsburg i ett Schwabenderby, som hemmapubliken sent glömmer. 
Förvisso; Augsburg är ett lag som VfB i dålig form alltid har en chans att rå på. Att klubben Augsburg överlever på detta sätt - år efter år- är en mindre gåta och sensation, men de brukar landa mellan platser 10 och 15 varje säsong; ingen vet hur det gått till och när man summerar
säsongen så kommer man inte ihåg en spelare i laget. Förvisso finns en talangfull Rexhbecay, en Udokhai och Dorsch i laget, men när man mötte VfB så sopades de undan enkelt. 
Ett VfB på sprudlande humör. Hoeness hade glömt Fc Bayern-matchen och det spelades en attackfotboll av rang med flertalet fullkomligt geniala insatser. 

* Angelo Stillers fantastiska hörna till Undav, som vid första stolpen vänder upp och trycker in bollen vid bortre krysset. 
* Nübels glansräddning på Demirovic långskott
* Stillers fantastiska svepande långboll över hela försvaret som ställer Führich helt fri till 3-0
*Karazors klockrena träff som tog så hårt i ribban att målvakten Dahmen undrade varför ribban fortfarande rörde sig minuterna senare.

Det blev 3-0 till VfB. Konstart. Även Guirassy nätade denna kväll. 17 mål för honom denna säsong. På 14(!) matcher. Undav med nio på 13 är även det brottsligt bra. 

 

Magnus Falk2023-12-22 23:24:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart