Lagbanner

VfB bygger för framtiden med en stark 05-årgång

Det kallas NLZ. NachwuchsLeistungsZentrum och var något som drogs igång i Tyskland 2002/2003, som ett led efter ett bedrövligt VM 1998 och EM 2000 ochett inte speciellt bättre VM 2002, som förvisso slutade med silver, men med ett spel som lämnade mycket åt sidan. 2004 var det EM i Portugal och då åkte Tyskland ur redan i gruppspelet, så det behövdes något nytt. Man avkrävde av alla stora föreningar i Erste och zweite Bundesliga att ungdomscenter skulle införas - eller akademier - för ungdomar att fostras och bildas i. Idagsläget finns det 55 NLZ i Tyskland och en av de mest prominenta finns hos VfB Stuttgart
NLZ i Stuttgart drivs av Thomas Krücken och det är under honom som talanger tas fram och slussas igenom systemet till VfB II och A-laget. VfBs U17-lag 2021/22 föll i finalen i det tyska mästerskapet efter straffläggning, men detta lag som nu kliver upp i U19 ses som ett av mest talangfulla som klubben fått fram och nu skriver man kontrakt med flertalet av de mest lovande spelarna. 
Under en tid har VfB skrivit långtidsavtal med fem av de ledande spelarna i detta lag. Alla födda 2005 och ses som extremot lovande. Målvakten Dennis Seiman och mittfältaren Laurin Ulrich var med på A-lagets träningsläger i Allgäu i somras, men nu får de sällskap av ytterligare tre talanger med nytt kontrakt: Samuele di Benedetto, Paulo Fritschi, Luca Raimond och Alex Azevedo har nu också skrivit på för en blomstrande framtid i detta NLZ. 

Magnus Falk2022-08-10 13:34:32
Author

Fler artiklar om Stuttgart