Lagbanner
VfB får inte riktigt fart ännu

VfB får inte riktigt fart ännu

Euforin efter fjolårssäsongen lugger fortfarande som ett rosaskimrande täcke över Schwaben. Att komma tvåa efter Bayer Leverkusen med ett sådant spektakel till fotbollsspel var inget som någon VfB-spelare eller fans hade trott eller drömrt om. VfBs spel ifjol med tici-taca, snabba omställningar, massor av mål, inlägg, individuella prestationer, framväxande av landslagsmän som Führich, Mittelstädt och Undav; det ligger fortfarande nära en Schwabes sinnelag och man går in i matcherna med detta i bakhuvudet.
Att haka på denna fantastiska upplevelse, då VfB till och med efter ett tag ledde serien, är inte enkelt. Först och främst är kravbilden numera annorlunda. Kraven på ett återigen spela Europa, blanda sig i en strid om de främsta platserna existerar. Det påverkar mentalitet både positivt och negativt. För det andra har laget väsentligen byggts om och ser man på de senare åren är laget komplett nytt. Den 1 april 2023 tog Hoeness över efter 0-3 mot Union Berlin. Av det laget som då sprang ut på planen startade en(1!) spelare mot Sparta Prag- Enzo Millot. Det är en kraftig ändring. Vagnoman startade, men var senast skadad. På bänken satt ytterligare tre spelare som fortfarande är kvar. Lägg till att Bredlow stod i mål då och bänkades senast. Resten är borta. Det är 6 stycken av 16 stycken. Kraftig ombyggnad. Det tar som sagt tid att bygga om Sedan truppen som avslutade mot Gladbach 23/24 har 8 Stycken försvunnit. Det tar tid att ställa om. För det tredje är spelschemat tätare och tyngre. Bundesliga och DFB-Pokal har fått sällskap av Champions League. För det fjärde är motståndarna mycket bättre pålästa när det gäller Hoeness-ball. För det femte så skall också noteras att juniorerna som skall fylla på också har ett helt annorlunda spelschema än ifjol. Det spelas Dritte Bundesliga och UEFA Youth Cup detta år och en markant skillnad i konkurrens och motstånd. Detta gör att påfyllning underifrån får sig en törn också. 

Det tar lite tid för VfB att hitta ur blocken, men starten hittills är mer än väl godkänd. Vi ser framåt med tillförsikt. 

Magnus Falk2024-10-02 07:37:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart