Lagbanner

VfB förlorade mot Wolfsburg

Det var fordonsderby i Tyskland.
Volkswagens eget lag från Wolfsburg skulle möta Mercedes eget lag från Stuttgart. Två lag med stora inledande problem i början av säsongen och som båda landat i nedre delen av tabellen. Lagen hade fortfarande inte fått i mycket mer än den andra växeln och tändstiften knorrade rejält.Hos VfB Stuttgart börjar gåda råd att bli dyra. Matarazzo och Mislintats djärva plan med ungdomlighet istället för rutin har för andra året i rad inte helt burit frukt och inte levererat. Med Daxo Zagadou ny i laget efter att ha bli släppt från BVB Dortmund så kändes det dock som att VfB reagerat något under landslagsuppehållet och mot Wolfsburg skulle laget lägga i nästa växel och starta resan uppåt i tabellen.
Men Wolfsburgs lag ville annorlunds. Påhejade av fansen på hemmaplanen så gjorde de kraftigt motstånd. Förvisso gjorde Serge Guirassy sitt andra mål för klubben efter tjhugo minuter och då var VfB på gång. Endo-Karazor centralt tillsammans med Ahamada kändes som en vettig triangel centralt och drev på laget bra. Men så sade det pang.pang och Wolfsburg vände på steken inom loppet av tio minuter och paniken kom tillbaka.
Mavropanos gjorde dock mål runt paus och 2-2 stod sig länge och trots att VfB behövde tre pinnar så var ändå en pinne bättre än inget. Men det blev ingenting. Inga poäng till VfB eftersom Gebhardt fick en fot på bollen i en tilltrasslad situation i andra övertidsminuten och VfB åkte hem utan poäng igen.
Matarazzo var i media inte nådig efteråt och kritiserade fyra centrala spelare som borde ha löst uppgiften bättre. Ito, Mavropanos och Karazor fick sin känga då de borde tagit rätt beslut och Zagadou gick inte utan sleven heller. Ett oväntat utspel av Matarazzo som verkar börjar vinga vilt. Ett tecken på att paniken börjar komma och slutet är nära?
 

Magnus Falk2022-10-04 14:19:06
Author

Fler artiklar om Stuttgart