Lagbanner

VfB fortsätter att ösa in mål. Åtta mål i träningsmatch

Robert-Schlienz Arena var platsen för träningsmatch mellan VfB och St Gallen. 
Det var grymt varmt. Man lade in vattenpauser i mitten av varje halvlek och solen stod högt på en klarblå himmel i ett vackert Schwaben. Sebastian Hoeness hade bjudit in närbelgna St Gallen från Schweiz på träningsmatch och en möjlighet att testa den nye Rouault och Stiller, samt låta spelare som Kastanaras, Massimo,Cissé och juniorerna Paula, Reichardt få speltid. Åter i målet Fabian Bredlow efter skada och det skulle bli en lustiger dans. 
St Gallen - tre i Schweiz- har en del spelare borta,precis som VfB, men tränas av den duktige Peter Zeidler och kom med 75% av startspelarna från senaste matchen mot Lausanne i ligan. Så en hård match att vänta?
Inte alls, för detta Hoeness-lag verkar ha lagt in en helt annan växel än förut. Jag imponeras av den fantastiskt höga press som laget satte mot St Gallen. Führich, Millot, Cissé, Leweling och Egloff satte press direkt och St Gallen fick jobba med att få bort bollen från straffområdet. Peter Zeidler sade efter matchen "det här var lärpengar" och  insåg att man hade släppt in åtta(8!) mål mot ett fantastiskt rörligt VfB Stuttgart.
Slutresultatet blev 8-3 för VfB, där man kanske kan ifrågasätta det möjligtvis loja försvarsspelet vid 8-2, där Krasniqi fick springa rätt igeniom försvaret, men i övrigt.. jisses vad de spelade ut. 
1-1 - av Leweling efter att Führich hittat honom med en bra passning i straffområdet
2-1  av Millot efter bra passning i djupet av Egloff
3-1 av Egloff efter bra lyft över försvaret av Führich
4-1 av Leweling efter pass av Massimo
5-1 av Angelo Stiller efter närskott efter målvaktsparad
6-2 av Raul Paula, som dunkade upp den i taket efter väggspel med Kastanaras
7-2 av Kastanaras , efter frispelning av Massimo
8-2 av Kastanaras på straff. 

Klang- och-jubel i Stuttgart. Åtta mål i en träningsmatch. Roligt värre. 

Magnus Falk2023-09-09 09:40:21
Author

Fler artiklar om Stuttgart