Lagbanner

VfB II startar upp säsongen

Har man bott i Tyskland eller passerat förbi där under sommarmånaderna så kan man vara säker på en sak: 
Det är fest. 
Under sommarmånaderna, med start i maj och genom sommaren till slutet av september så kanmman åka runt i de lokala byarna och hitta fester - varje helg. Det är Sportfest, Dortfest, Anglerfest, Bergfest, Flussfest, Kerb och så vidare. Kastar man in ett förstoringsglas kring Stuttgart , så absolut.. i helgen var det Kesselfestival i Stuttgart med en hel hög av tysk elit bland musiken. Apache207, Clueso, Gosstadtgeflüster och Rea Garvey och i närbelägna Backnang firades en "Strassenfest" där Oberbürgermeister Friedrich slog i bjällran och utropade " „In Backnang wird g’feiert, des isch klar, 50 Jahr’ Murr-Rems-Kreis – oh wie wunderbar. Denn Stuagert, Ulm ond sonscht so Hefter, hent mei Herz no nia verlockt, s’ isch ond bleibt halt s’allerbeste, wenn dr Mensch in Backena hockt.“ Nästa helg är det fest i Waiblingen. Tänk om man hade haft chansen att deltaga i dessa lustifika evenemang. 
Parallellt med dessa evenemang, som möjligen ungdomarna i VfB II besöker på sin fritid så startade VfB upp säsongen 23/24 i Bad Cannstatt, med att sätta igång benen hos VfB II. Det var en säsong i Regionalliga Südwest som var acceptabel med en plats i mitten, men nu siktar man något högre. Målet är att bli en stabil toppklubb med sikte på att ta steget upp i Dritte Liga. Freiburg och Dortmund har sina andra-lag där och varför inte VfB med en gyllene ungdomsverksamhet?   

VfB II går in i säsongen med en ny tränarduo. In kommer Markus Fiedler från VfBs U17-lag och han eskorteras av Oliver Barth. Den sistnämnde är född och uppvuxen i Bad Cannstatt, har spelat i VfBs ungdomslag, men gjorde sin professionella karriär i Freiburg. Han kommer från tränaruppdrag i Österrike senast och blir ett bra komplement till Fiedler. 
Men det är en helt ny trupp i VfB II. Det har varit många notabla avgångar där spelare som Glaus, Scharner, Hornung, Grimm, Bazzoli, Ganaus och Schuster kommer att märkas. VfB II har dock fått en rad intressanta tillskott i ungdomar med tryck i benen:
Här finns
*Finn Böhmker (U 19 - Hamburger SV) och Dominik Draband (1899 Hoffenheim II) som målvakter
*högerbacken Max Voigt (U 19 -RB Leipzig),
* den rutinerade Alexander Groiß (SpVgg Bayreuth),
* Forwardsen Patrick Vuc (U 19 - SSV Reutlingen) David Tritschler (Freiburger FC), Dejan Galjen (Werder Bremen II) och Robert Geller (U 19 - Karlsruher SC).

Tillbaka i truppen är Leo Münst, som var hos St Gallens U21 ifjol och sedan fylls det på med ungdomar från juniorlaget. In med Torres, Sahin, Fritschi, di Benedetto, Reichardt och så Pontus Farneruds pojk Colin Farnerud. Man kan också se en möjlighet att Alou Kuol, Thomas Kastanaras och Laurin Ulrich får en del speltid i VfB II trots att de hänger en del med A-laget. Intressant är också japanerna Rei Okada och Anrie Chase samt att man hoppas att lovande spelare som Jordan Meyer, Lukas Laupheimer, Mattis Hoppe och Jakov Suver äntligen tar steget och utvecklad till något A-lagsmässigt.  

VfB II är igång och de lokala festerna fortsätter. 

Magnus Falk2023-06-26 08:47:52
Author

Fler artiklar om Stuttgart