Lagbanner

VfB im Trainingslager - Dag 2

När solen steker över den gröna kullarna i underbara Allgäu, så tar jag ett svep över omgivningen och ger er lite fakta om stad, hotell, trupp, stab och annat matnyttigt. 

Weiler-Simmerberg

VfB Stuttgart bor i den lilla orten Weiler-Simmerberg i södra delarna av Allgäu. Vi har tagit oss över gränsen till Bayern, men finns fortfarande i den del av Bayern som kallas Schwaben. Hmm, hur fick de ihop det? Jo, för varje delstat är indelad i s.k "Regeierungsbezirk", som har ett visst mått av federalt självstyre. Bayern har sju stycken sådana och Schwaben är en med Augsburg som den ledande staden. Weiler-Simmerberg är en ort i Lindaus "kommun" och har 6000 invånare. När man går in på deras hemsida,är de noga med att även ta med den ytterst knappa orten Ellhofen i stadens omgivning också. 
Staden har sitt ursprung i det heliga-romerska rikets stora område runt 700-800-talet då det omnämns, men lär ha varit en mindree kurort redan tidigare. På grund av sitt läge med gränsen till Österrike bara fem kilometer söderut, så har staden växeldragits mellan furstar i detta rika och det mäktiga Habsburgska riket. Från 1805 och Napoleonkrigen så tillhör det dock Bayern och det som senare blev ett enat Tyskland. Det vimlar inte av stora namn med bakgrund från staden men tydligen så har två stycken -Hieronymus Fässler och Friedrich Ritter von Lössl - varit enormt framstående när det gäller att få till ett fungerande järnvägsnät i södra Tyskland

Hotell Tannenhof
Laget bor på Hotell Tannenhof. 
Detta är naturligtvis ett hotell med hög klass. 117 rum, fyra restauranger, tennisbanor, ett magnifikt spa med härliga pooler och alla möjliga behandlingar. Framför allt är det tennis som hotellet stoltserar med. 4 tennisbanor och en gång i tiden vald till det bästa Tennis-hotellet i Tyskland. 

Raiffeisen-Stadion Weiler
Cirka 250 meter från Hotell Tannenhof ligger Raiffeisen-Stadion. Här huserar normalt sett Landesliga laget FV Rot-Weiss Weiler, men just denna gång får de släppa arenan till mäktiga VfB. 

Truppen till Träningslägret
Det har inte blivit officiellt, men jag har via olika källor fått fram följande trupp till träningslägret
Målvakter: Müller, Bredlow, Schock och Seimen
Backar: Ito, Mavropanos, Stenzel, Anton, Mola, Aidonis, Awoudja och nye Vagnoman
Mittfältare: Endo, Millot, Churlinov, Mangala, Millot, Nartey, Klement, Führich, Klimowicz, Massimo, Beyaz,Ahamada, Egloff , Coulibaly och Ulrich
Forwards: Silas,Kalajdzic, Tomás, Kastanaras, Perea,Kuol och Sankoh

Saknas gör Borna Sosa - skadad, Wahid Faghir - skadad och Atakan Karazor, som sitter i häkte i Spanien efter att ha blivit anklagad för brott. 

Då tränas det..

Magnus Falk2022-07-10 15:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart