VfB kryssade mot Mainz

Kung Bore hade anlänt till Schwaben. Ett nollgradigt Stuttgart tog nyfiket emot Bruno Labbadias VfB och Bo Svenssons FSV 05 Mainz. En stadion under ombyggnad gjorde att vindarna från Neckar och snön i luften gjorde omgivningarna högst obehagliga och kylslagna fans såg fram emot en match med värme.
Men Labbadia och Svensson visade ingen nåd mot åskådarna utan spelade en match på mittplan. Kompakta försvar där VfB överraskade med Anton på högerbacken och Nartey på vänsterkanten. Karazor som länk mellan offensivt mittfält och backlinje medförde att Endo hamnade längre upp i planen.
Matchen värmde inte alls och hade man haft med sig Glühwein så hade det gått åt i mängder.
Men det blev ett par mål. Endo lösgörde sig från bevakningen och hittade Guirassy som enkelt förpassade dit ledningsmålet. Men över VfB ruvar en förbannelse och det är att hålla tätt på hemmaplan. Det går inte. Ahamada skulle rensa och träffade en Mainzare. VAR- koll och straff. Ingvartsen gör 1-1 på straff.
När pausen kom sökte publiken upp närmaste värmekälla för kylan bet i kinderna.
Andra halvlek blev marginellt bättre. Något mer uppskruvat tempo, lite rakare spel och några målchanser. Ribbskott av både VfB och Mainz och mot slutet av matchen dök bollen upp hos en fristående Vagnoman som lyfte bollen över mål.
1-1 i ett kyligt Stuttgarr.