Lagbanner

VfB - Leverkusen 1-3

Det börjar att rulla nedför för VfB.
Att värva in ungdom-på-ungdom och satsa på utveckling kanske håller i många fall, men när halva laget försvinner på grund av skador- så är det kanske inte alltid det bästa steget framåt. VfB Stuttgarts väg genom "das verflixte zweite Jahr" är som en meander just nu. Svajigt, brusande och utan större styrning. Peregrino Matarazzo pratade om att hitta en riktning mot Bayer Leverkusen, men efter 1-3 på hemmaplan och en besviken hemmapublik,så vet man nog inte riktigt hur 21/22 års VfB är och vill vara.
Förlusten hemma på Mercedes-Benz-Arena var en uppvisning i håglöshet och ett mästerverk i att inte vilja föra matchen. Allt låg ju dock öppet för VfB att kunna ta hand om matchen. Solen sken, publiken var kraftfull på arenan och Cannstatter Kurve visade upp alla hansdukar de kunde när spelarna klev in på planen. Matarazzo hade justerat sitt lag till en tre-backslinje med Ito-Mavropanos-Kempf bakom Endo-Mangala-Karazor-Sosa-Massimo på mittfältet och Coulibaly-Marmoush på topp. Målet var att ta hand om mittfältet, låta Massimo-Sosa agera som spelfördelare på kanterna. Lät ju bra? Istället vann Leverkusen bollen på vänsterkanten, lyrade in mot Robert Andrich som nickade in 1-0 bakom Müller efter 85 sekunder. 
Tvärtyst på arenan. 
Reste sig VfB? Inte mycket. Endo skall vara bollvinnare centralt men var trött och orkeslös. Istället gjorde Leverkusen 2-0, då Wirtz hittade Patrick Schick som gjorde 2-0. Här såg Marc-Oliver kempf mindre bra ut och släppte Wirtz alltför enkelt. 
Men VfB gavs en livlina då Robert Andrich fick rött kort efter en ful tackling på Coulibaly. Fransmannen var en av de mest livliga i VfB och hade några rejäla kampermed holländske Bakker. Ett av dem ledde till reducering då Mavropanos nickade, Hradecky tog bollen men Mangala lade in reduceringen. 
Nu var VfB på gång och ägde mer och mer av spelet. Men tyvärr har yttrarna med Massimo och Borna Sosa stirrat sig för mycket på att ha Kalajdzic i mitten att sikta på och utan honom blir det mycket sidled, hemspel och utan chanser. Det skapades inte mycket med bollövertag fanns. 

Andra halvlek började trevande. Leverkusen fick byta ut Schick mot Hincapie som fick se Hradecky göra en storstilad parad på närskott från Marmoush. Men det var i princip det enda som ett trögflytande VfB lyckades med. Bollen gick mellan mittfält till anfallare som försökte, tog sig inte igenom och rullade hem. Klimowicz< och al Ghaddioui kom in och förstärkte, men inga riktiga chanser skapades utan istället gav sig snabbe Diaby och lurige Wirtz iväg på dåligheter och på en långboll hann 18årige Wirtz före Mavropanos och rullade in 3-1 bakom en maktlös Florian Müller, som dittills i andra halvlek knappt sett bollen. 
Ridå för ett tandlöst VfB som nu får börja slipa formen för att inte blandas i en förhatlig bottenstrid. 

Magnus Falk2021-09-20 17:00:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart