VfB - Mainz 2-0

Klang och jubel i Schwaben.
Gonzalo Castro firade sin 400e match. Regnbågströja på och ett lag från Faschingens huvudstad Mainz på besök.
En illuster dans på Mercedes-Benz-Arena. Ingalunda, för Bo Svenssons Mainz bjöd på bra motstånd. VfB hade bytt runt en del i laget efter senaste matchen.
Tanguy Coulibaly, Mateo Klimowicz, Daniel Didavi och Pascal Stenzel byttes mot den friske Borna Sosa, Sasa Kalajdzic, Gonzalo Castro och Konstantinos Mavropanos. Nico Gonzales ned på offensiva mittfältet och Kalajdzic på topp som bollmottagare.
Men VfB hade det svårt att skapa något överhuvudtaget. Mainz stod tätt i försvaret. Fyra försvarare med ett tungt block framför. Det böev oftast meningslösa lyror in som man hoppades att österrikaren Kalajdzic skulle nå. Eter tjugo minuter kom ett bra inlägg från Borna Sosa, men alp-gossen var hårt trängd av Mainz back Beck som styrde bollen rakt på egen målvakt. Zentner räddade dock bra.
VfB hade det svårt. "de meenzer" var inriktade på oavgjort eller möjligen att slå hål med hjälp av en kontring och VfBs snabba spel med omställningar på Gonzales eller Silas Wamangituka funkade inte alls.
Castros 400e match slutade efter 25 minuter då han gick av med en sträckning, så han fick sitta vid sidan av och lida lätt.
Men andra halvleken blev ett glädjepiller, då Borna Sosas väl avvägda inlägg hittade Sasa Kalajdzic, som enkelt nickade in 1-0 bakom Zentner. Detta lockade ut ett rätt ofarligt Mainz, som etablerade spel på VfBs planhalva, skapade några hörnor, en nick i ribban och stort bollinnehav innan VfB ställde om efter en hörna. Silas Wamangituka plockade bollen utanför eget straffområde och sprang raka vägen ned mot Mainz straffområde, passerade en spelare vid halva plan, fortsatte ned till straffområdet, vred sig ur en backs försvarsposition och sköt in 2-0. Lysande mål av kongolesen, som giorde sitt 11e mål för säsongen och med det tangerade han Fredi Bobics målskytte från 96/97, som också mästrat med 11 mål på nitton matcher.
VfBs första seter på hemmaplan för året. Välbehövligt.
Nu väntar DFB-Pokal mot Mönchengladbach.