Lagbanner

VfB monterade ned Schalke 04. 5-1 på hemmaplan.

Det var en väldigt underlig match som utspelades i Stuttgart
Strålande vårsol, en match där det fullkomligt blixtrade i anfallen, markeringsmissar, beprövade kombinationer och till slut en fantastisk fem-etta till
VfB, 
Pergerino Matarazzo spelade ut samma lag som vann mot Köln och mötte ett Schalke 04 med mycket VfB i laget Christian Gross- tränaren - var VfBs tränare för några år sedan; Rainer Widmayer- hans biträdande tränare -lämnade VfB förra året, i mål stod Michael Langer, som varit reservmålvakt i VfB för tiotalet år sedan och med Sead Kolasinac, som var i klubben 2010. 

"die Knappen" inledde matchen snabbast och mest agilt. Ett samspel mellan Mascarell och Becker ledde till att marockanen Harit kom helt fri framför Gregor Kobel som dock gjorde en stor bild av sig själv och räddade. Sedan började VfB att få tag på spelet. Silas Wamangituka underhöll Stambouli och Kolasinac på kanten och skapade små instick mot Kalajdzic, som Schalkes försvar hade problem med.
Sedan kom 1-0. Väldigt intressant att Borna Sosa slår ett inlägg som går rakt igenom Schalkes försvar till en helt fristående Wataro Endo,som i sin 23e Bundesliga-match gör sitt första mål. 
VfB låg sedan på. Silas Wamangituka var ypperligt stark i sina utmanande dribblingar, fick så när straff när han gjordes ned i straffområdet och levererade sedan en bra boll till Kalajdzic som fick bollen strax utanför. Men så kom 2-0. Den här gången hörna från Castro och bollen går återigen rakt igenom försvaret till en fristående Endo som gör 2-0. Nu från andra hållet, En kopia av 1-0. 
Gossarna från Cannstatt fortsätter med sin offensiv. Schalke 04 tar sig ingenstans. Forwardsen Harit, Hoppe, Serdar och William hade inget att säga till om och istället dundrade Kempf på med ett långskott som gick strax utanför. På hörnan som följde kom 3-0. Bollen nickas ut till Borna Sosa som hittar Kalajdzic och denne nickar in 3-0 i bortre hörnet.
Borna Sosas åttonde målpass för året, österrikarens 11e mål för året, varav sex med huvudet. Borna Sosa har skruvat in fyra sytycken av dessa till honom. För att kopiera den gamla klassiska HSV-kommentaren "Manni flanke, ich kopf, tor" som Horst Hrubesch och Manfred Kaltz sades säga under 80-talet. 
Men glädjen höll inte i sig då Stambouli passade till Kolasinac och denne stötte in 3-1. 
Pausen kom och VfB kluckade belåtet efter en väl genomförd match, 
Men andra halvlekens färd framåt var bristfälig. VfB fick inte tag på Schalke 04, som hade lyft fram spelet rejält. Alex Schöpf och Bentaleb kom in och skapade tryck mot schwabens stoltheter. Kobel fick göra ett par praktparader och hålla VfB kvar i matchen. Exempelvis brände Bentaleb en straff i sjuttionde minuten. Där gick luften ut en del, VfB plockade in lite nytt, Exempelvis kom Klement, Didavi, Stenzel och Al Ghjaddaoui in. Av dessa visade de två första vägen med varsitt mål. Klement vred in ett skott runt försvararna och Didavi fick på ett rejält distansskott som letade sig in i krysset, 
5-1 till VfB efter en mycket bra insats på Merdedes-Benz-Arena. 
 

Magnus Falk2021-02-28 14:32:37
Author

Fler artiklar om Stuttgart