Lagbanner

VfB på träningsläger i Allgäu

Bussen rullar in vid Bad Cannstatt för att ta VfBs trupp på träningsläger.
Finns det en förväntan? Jo, naturligtvis. Men samtidigt väldigt mycket samma som förut. Packa in, hitta plats, på med lurarna, kanske läsa en bok, prata lite med grannen om livet, universum och allting, lyssna på någon guide, fundera på träningsveckan. 
VfB åker inte så långt denna gång. Historiskt sätt har man sällan gjort det. Det har varit Österrike eller södra Tyskland. Ifjol var man i trakterna kring Chiemsee och före pandemin hängde man i Kitzbühel, Mayrhofen och i omgivningarna i Kärnten eller Steiermark. 
I år åker man till Allgäu. 
Var ligger då detta? Jo, det är kanske den vackraste delen av hela Tyskland. Inklämd mellan Breaisgau(Schwarzwald) och den bayerska slättlandskapet till öster, så hittar vi Allgäu med städer som Kempten, Schwenningen, Ravensburg och Friedrichshafen. Allgäu är varken en delstat eller egen kommun eller distrikt; utan ett geografiskt område som inkorporerar flera städer, har en del av bayern och Baden-Württemberg, men också delar av Österrike. Ordet kommer från Algovia- ett latinskt namn- , men ändelsen - Gau- betyder litet område på tyska och man finner det i Breisgau, Kraichgau med flera områden. 
VfB skall till den lilla staden Weiler-Simmerberg längst ned i Tyskland. Utsikt mot de österrikiska alperna i söder och mot norr ser man orterna Röthenbach och LIndenberg. Största staden i området är fantastiska Lindau vid Bodensjön. 
VfB är på plats 9-16 juli med två träningsmatcher inplanerade. 
09. Juli: mot FC Zürich (Zeppelinstadion des VfB Friedrichshafen, 17.30 Uhr)
16. Juli: mot Brentford FC (Zeppelinstadion des VfB Friedrichshafen, 15.30 Uhr)

Jag återkommer med mer intressant fakta under resans gång. 

Magnus Falk2022-07-09 10:09:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart