Lagbanner

VfB på träningsläger i Österrike

För många år sedan åkte jag genom Österriike under juli. Familjen var med och målet var Uttendorf vid Zell am See. På vägen från Italien så hade jag kollat nätet och hittat en match i Zillertal på vägen in mot Zell am See. Det var en av alla dessa matcher i Österrijke.Werder Bremen möte Atletico Bilbao. 
Jag minns inte massor av matchen. Tror den slutade 2-2, men just själva grejen bestod. Fansens uppslutning från Bremen, Det var fullt av folk från Bremen, med flaggor och banderoller och när nu VfB Stuttgart har tagti sig till Neukirchen vid Grossvendiger, så är de bara ett par mil från den matchen. 
VfB är på plats i den lila orten Neukirchen i Zillertal. Hoeness har packat in 29 spelare till denna resa och mest notabelt är utsorteringen av spelare. Utanför truppen är Ömer Beyaz, Wahid Fagir, Momo Cissé och Gil Dias.
De första tre har jag nåhon mån förståelse för. En relik från Mislintats stora yviga röelser kring talanger i Europa. Men Gil Dias? 
Portugisen var en av de första som Fabian Wohlgemuth värvade i vintras. När Hoeness nu ser över truppen, så sorterar han ut portugisen. Skapligt nederlag för sportchefen. 

Hotellet heter Das Neukirchen och är en lyx-resort i denna härliga bergsby.. Här finns det mesta. Pool, fitnessstudio, gym och närhet till fotbollsplaner,. 

Det är dock ett rätt kort träningsläger och ger egentligen bara fyra träningsdagar. 
Må ankomst
Ti-Fr Träning
Lö - match mot Vitesse Arnhem
sö- hemfärd. 

Får återkomma med truppen. 

Magnus Falk2023-07-17 20:13:26
Author

Fler artiklar om Stuttgart