Lagbanner

VfB släpper tre spelare

Sommar-rean har kommit till staden och i nordöstra delen av Stuttgart säljer lokala klubben Verein für Bewegung för fulla muggar.
Eller, säljer och säljer. Kontrakten går ut eller man vill inte lösa in en kostnad för att behålla en lånad spelare. 
Så går det till i den fantastiska fotbollsvärlden.
VfB Stuttgart släpper tre spelare från truppen 22/23 och det är väl ingen sensation överhuvudtaget. 

* Tiago Tomás lämnar klubben efter två säsongers lån. Portugisen som förstärkt anfallet har verkligen blandat och gett. En spelare som fansen gillar för att firar alltid lite extra när han gör mål och har gjort viktiga mål. Portugisens tid i VfB gav ändå 41 matcher och 7 mål, men hans utköpsklausul från Sporting Lissabon är för hög och det kombinerat med kvaliteten gör att han lämnas tillbaka till Lissabon. Tack Tiago Tomás. 

* Tanguy Coulibaly är en annan spelare som publiken har en delad åsikt om. Han har gjort flertalet viktiga mål och man trodde att han skulle kunna utvecklas till en riktigt bra spelare när han kom fram. Fransmannen med bakgrund från PSGs ungdomssektion kom in som en virvelvind i Stuttgart. Det var överstegsfinter, det var vridningar, två-fotare och en irrationalitet som VfB saknat. Men den avtog med några skador, bänkplartser och en del inhopp. Nu blir det nytt äventyr för den spirituelle Coulibaly. Tack för tiden. 

* Antonis Aidonis är 22 år gammal och det fanns en gång en förhoppning att den unge grektysken från vinområdet kring Pfalz skulle utvecklas till något intressant. Så blev det inte. Tempot håller inte och misstagen är för många , vilket inte minst syntes under hans tid i Dynamo Dresden, där han fick ett dussin matcher och sedan bänkades. Nu släpper VfB honom och vi säger tack till honom också. 

Magnus Falk2023-06-16 07:42:48
Author

Fler artiklar om Stuttgart