VfB slog BVB - Guirassy avgjorde

Inför 50000 vrålande åskådare på ett tätt packat MHPArena, så sprang till slut VfB ifrån och slog gästande Dortmund.
Det satt dock hårt inne, men Hoeness måste vara nöjd med lagets sammansatta inställning, spel och resultat. Det var VfBs bästa match för året och med Guirassy på bänken så steg jublet varje gång han rörde på sig. Hans tid skulle komma under matchen, som VfB inledde starkt, med enormt stort bollinnehav och en fantastisk Chris Führich som styrde spelet från sin kant, hittade Undav, sprang i luckor, skapade chanser för Karazor, Stiller och Millot.
Efter en kvart fick VfB en straff då Kobel råkar nudda Stiller och domaren blåser straff. Den tredje straffen i tredje matchen och efter Silas och Undavs missar så klev nu Führich fram, men Kobel plockar bollen. Straffmiss nummer tre. Nerverna utanpå kroppen.
Nio- noll i målchanser efter en halvtimme. Då kontrar BVb och Füllkrog gör mål. Tyst på läktarna och väldigt orättvist naturligtvis.
Men Undav kvitterar lagom till paus efter pass från Führich och ordningen återställs.

Andra halvleken ser ungefär likadan ut, Dortmund gör några anfallsmässiga byten, men chanserna uteblir och när Hoeness väljer att sätta in Guirassy efter några veckors fråmvaro så stiger jublet. Är det nu avgörandet kommer?
Jodå. Det blir ju så. VfB samlar ihop till ytterligare en straff och dags för Serhou Guirassy. Iskall straff och 2-1 till VfB.