Lagbanner

VfB till kvartsfinal efter seger mot Dortmund.

Das Herbstmärchen von VfB geht weiter.

Sebastian Hoeness "midas-touch" med detta VfB tar laget vidare i DFB-Pokal. En övertygande insats av laget gav en 2-0.seger mot ett Dortmund, som aldrig kom ur startblocken. VfB med Stiller och Vagnoman från start denna gång. Silas och Stenzel på bänken. Eden Terzic släppte lös Moukoko på topp denna gång, satte Reus och Füllkrug på bänken. 
VfB var laget med spelövertag. Från start. Lugnt hanterat av Anton-Zagadou längst bak som enkelt kunde hålla Dortmunds forwardstrio med Moukoko,Adeyemi  och Bynoe-Gittens borta. 
Trots det hade Sabitzer ett ribbskott som Nübel tittade långt efter i första halvlek, men VfB med en stark Undav visade med både nick och skott att man ville vidmakthålla övertaget i spelet och man gick till halvlekspaus med 0-0 och spelövertag. 
Sedan kom målen.
Först brände Guirassy ett läge då Kobel kom ut och gjorde en parad. Sedan kom målet. In med bollen i mitten mellan backarna ioch Guirassy dyker upp, petar bollen retligt förbi Kobel och 1-0. 
Dortmund hade sedan ett offsidemål, som man med lite skicklighet och rätt hantering kunnat gjort ett riktigt mål på, men Mouokok var för ivrig och stod offside. Istället kom 2-0. Samma uppspel. Via Führich till Mittelstädt, boll mellan backarna till Silas denna gång och 2-0. 

VfB till kvartsfinal. 

Magnus Falk2023-12-07 12:24:50
Author

Fler artiklar om Stuttgart