VfB tog en pinne på Allianz Arena

Bayern München med tre raka oavgjorda matcher. När hände det senast månntro?. Det började redan tidigare att bubbla lite kring Nagelsmanns karriär i Der Rekordmeister och detta leder inte framåt. VfB Stuttgart - som inte vunnit ännu i Bundesliga - skulle ju vara en inte allför hård nöt att knäcka, men när domaren blåste av efter 92 minuter så stod det 2-2. En mindre skräll, men också en hård förtjänad punkt för VfB Stuttgart som inte gav sig, utan hela tiden ville ha med sig poöng från Allianz Arena.

Bayern tog dock ledningen då unge franske talangen Tel gjorde 1-0 och skrev in sig i bayerska historien som den yngste målskytten någonsin i Bundesliga för FCB. Men VfB visade att man hade bra kontroll på skeendet. Matarazzo hade dagen till ära dragit ned Karazor som en block framför försvaret och det funkade lysande. Bayern kom inte fram och skapade inte mycket alls. Istället kunde VfB växla om och efter att Mavropanos knyckt bollen från Kimmich så spelade han fram Führich i straffområdet och denne tryckte in 1.1 bakom Neuer.
Halvtidspaus med merkänsla för VfB.
Men Bayern kom ut till andra med högre tempo i benen och VfB fick jobba rejält. Men backlinjen stod bra under större delen av halvleken och det endast när Jamal Musiala fick läge i straffområdet, snabb sidledsförflyttning och 2-1 bredvid Florian Müller.
När sedan tiden gick mot 90 minuter så kom en dundwerparad av Müller på Serge Gnabrys närskott och istället kontrade VfB med utfallet att domaren blåste straff när Guirassy fällts Denne tog straffen och sänkte den enkelt bakom Neuer.
2-2 på Allianz Arena. Jag imponeras av VfB denna gång,