VfB tog tre nya poäng

I ett kokande Deutsche Bank Park, så visade VfB att man återigen kan vara med i toppen och leka. Trots et tfebrilt kämpande Eintracht Frankfurt som körde på alla växlar, så gör VfB två enormt viktiga mål som ringar in första halvlek och det visar vägen i matchen.
Deniz Undav blir viktigare och viktigare i laget. 9 matcher i Bundesliga nu och med två mål mot Eintracht Frankfurt, så är han nu uppe i imponerande sju mål.

Redan efter en minut sp hade han lagt in 1-0 bakom Trapp i målet. En elegant frispelning av Millot centralt och Undav vrickade in bollen till 1-0. Backarna sprang förgäves men hann inte upp bollen. Sedan tog hemmalaget över sparsamt och gjorde 1-1 dåett inlägg styrdes in av Anton över Nübel. Frustratiomn hos VfB som dock bet tag i matchen igen och med några sekunder kvar på extra-iden i första halvlek såg Undav slå till igen. Nick nu, från nära håll och 2-1.
Det mest anmärkningsvärda i andra halvleken var att Dr felix Brych fick kliva av med trolig ledbandskada. Han ersattes av fjärdedomaren och han fick se VfB dominera spelet och hemmalaget vara alltför blekt.
2-1 till VfB kändes dock rätt säkert.