VfB vann i Schwaben-Derby

42 poäng. Det skickas iväg korkar av glad sekt och vit-röda tröjor. Maskotten Fritzle är extremt glad och skuttar runt, parallellt står Peregrino Matarazzo och ler i mjugg. Med 42 pinnar är man på säker mark. I Bundesliga är allid 40 poäng säker mark och även fast det har varit klart i flera veckor att VfB fixat biljetten till nästa år, så är 42 helt säkert. Korkar, parader och raketer..

VfB slår Augsburg hemma med 2-1, men det var ingen säker seger. Inte alls. Augsburgs nye tränare Wienzierl ville ha en seger med sin första start och ägde första halvleken rätt stort.Hos VfB startade Massimo och Klement. Det var ett tag senast då dessa ihop startade, men Massimo skadades och Coulibaly kom in efter tag. Då ledde VfB med 1-0 efter att Kalajdzic spelat fram Förster och denne enkelt gjort målet. Men detta var nästan det enda VfB hade i första halvlek. De slog långt mot österrikaren Kalajdzic och hoppades på det bästa. Augsburg tog bollen och satte nye målvakyten Bredlow under press. Klarade han sig? Jo, alldeles lysande. Parader och närskott, bollar från håll och luftpastejer. Jodå, Bredlow var lysande. Heder åt försvaret Mavropanos-Kempf-Anton och även Endo som höll spelet uppe och endast såg till att skotten utanför var jobbiga.
I andra halvleken kom så kvitteringen. Iago kom loss på kanten, lyfte långt på Richter som i princi träffade Niederlechner och in bakom Bredlow. Jaha, skulle det bli en sådan match igen?
Nu gjorde Matarazzo en intressant manöver. Ut med Coulibaly, som i sig kom in efter att Massimo skadades och in med Thommy. Fart på kanten och minsann. Boll från Kalajdzic, tillbaka till Didavi och ut till Thommy. In i mitten till "das Kopfballungeheuer" Kalajdzic och 2-1, Mål nummer 15 och 8e målet på huvudet,
2-1 och seger.