Lagbanner

VfB vidare i cupen

Vad säga?
VfB åkte till Ost-Westfalen för att mötas SC Paderborn.Som favoriter? Jodå, men Paderborn slåss för att få med sig en kvalplats och för att återigen ta hissen upp i första divisionen. VfB kom dock laddade för en rejäl möjlighet att ta sig till kvartsfinal i DFB-Pokal och efter Ahamadas transfer till Crystal Palace så blev det en 4-3-3, med Nartey, Karazor och Endo centralt bakom Führich-Guirassy-Peréa. 

Matchen började med ett klasssiskt självmål. Den oftast så koncentrerade och välsorterade Mavropanos fick för sig att på högersidan från målvakten och långt upp i plan- spela hem bollen. Men Florian Müller stod ju inte i spel-linjen utan såg knappt bollen som gick förbi honom från 50 meter, Ett klassiskt självmål.

Sedan var det bara VfB. Chanser efter chanser. Führich sköt- men bollen gick på en fot och utanför. Endo skruvade en frispark men målvakt Huth fick bort den. Anton nickade utanför och Karazor sköt utanför. 
Det var som förgjort innan 87e minuten kom. Helt plötsligt fick nyförvärvet och enhoppare Gil Dias bollen, trampade till vänster och avlossade en projektil som bara dundrade in bakom målvakt Huth. 1-1 och fantastisk glädje på läktarfansen, hos spelarna och Labbadia - ja han visste inte vart han skulle vända sig, 
Men det var inte klart.
I extratidens sista skälvande sekunder fick VfB en hörna. Den 17e i ordningen. Den nådde Serhou Guirassy med pannan och det var 2-1.

VfB var vidare och det var verkligen inte oförtjänt. 
 

Magnus Falk2023-02-01 23:30:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart