Lagbanner

VfBs ledning med ett öppet brev till klubb och fans

Jaja, det låter som en domesdagsprofetia. "Öppet brev till klubb och fans".. nu jäklar händer det saker. Vad skall ske? är det SuperLeague på gång, skall man ändra klubbföreger eller bilda en frimärksklubb? 
Ingalunda faktiskt. 
VfBs ledning med VD Claus Vogt, vice-president Rainer Adrion och styrelsemedlemmen Christian Riethmüller skicka ut en skrivelse som var påskriven och beskrev läget för laget, klubben och i styrelsen. Att detta kommer ut är en följd av den myckna kritiken som dels riktats åt en toppstyrning av Claus Vogt, misstänkliggörandet av att Vogt tagit egna beslut, tagit in goda vänner - typ Wehrle-, sparkat Matarazzo och Mislintat och haft en tråkig fejd med just Riethmüller. 
Nu ville man ta till orda och beskriva läget. 

I detta brev så vill man göra klart att det kommer att bli ett riktigt jobbigt år för VfB. Att kliva ned en division efter att ha genomlidit pandemi och ekonomisk kris- är fullkomligt uteslutet. Det kommer att få allvarliga konsekvenser för klubben - rent ekonomiskt. Man vill också betona att styrelsen är helt enig bakom varje beslut. Det finns en sammansvuren enighet kring besluten att lyfta bort Matarazzo och sedermera Mislintat, samt att ersätta dem med Labbadia och Wohlgemuth. Att det har funnit spänningar i ledningen håller de för en sanning. "Sedan tre år befinner vi oss i krisstatus, med lock-down, pandemi, upp- och nedflyttning. Det är självklart att detta påverkar en ledning och inte går obemärkt förbi"
Under början av året kommer ledningen att ta en tid tillsammans och dra upp framtida riktlinjer, men klubben är stark och ser framåt. 

Ungefär så. 

Magnus Falk2023-01-03 11:53:15
Author

Fler artiklar om Stuttgart