Lagbanner

Viktig seger för VfB. 3-0 mot HSV i kvalet.

Utsålt på Mercedes-Benz. 
Commando Cannstatt körde igång karavan och fullt tifo med bengaler, flaggor och sånger. Det var dags för kamp mot die Macht von der Elbe. Hamburger SV var på besök för att göra vad de kunde för att återigen beträda Bundesliga. Det var några år sedan och trots att de är efterlängtade så har år av vanskötsel, traumatiska matcher och hopplösa transferfönster gjort att laget fortfarande är kvar i Zweite Bundesliga. 

För Sebastian Hoeness lag så klev man ut som klara favoriter i matchen, men fick ändra målvakt på dagen då Fabian Bredlow var skadad och ersattes av Florian Müller. Innebar också att superlöftet Dennis Seimen fick ta plats på bänken. En övrig intressant ändring var att se Enzo Millot i startelvan istället för Silas. En lätt oväntad 4-4-2-uppställning inledningsvis, som mer och mer gled upp till en 3-5-2 under matchen med Vagnoman-Borna Sosa som tog ytterkorridorerna med Karazor som sittande bakom Endo-Führich med Millot-Guirassy på topp. 
HSV kom med den farlige Robert Glatzel på topp omgiven av Jatta och Dompé. På mittfältet skurre Sonn Kittel och holländaren Reis stå för uppfinnandet och hoppas på att den farlige Müheim skulle kunna få gata på sin vänsterkant för farliga inspel och passningar. 

Det var match.
Domaren blåste igång, VfB hittade en hörna. Borna Sosa slog den. Borna Sosa prickade Mavropanos och denne tryckte in bollen i mål. Efter en minut:  1-0. Välkomna HSV!
Det var fullt blås från Stuttgart under första halvtimmen. Men oj vad chanser som brändes. Führich och Borna SDosa låg bakom det mesta och kunde se Guirassy bränna två gyllene lägen framför mål. Även Führich själv hade chanen men brände. HSVs målvakt Heuer Fernandes var dock på plats och ställe med parader och gymnastiska räddningar. 
Från HSVs sida? Inte mycket utan VfB fick sjhälv hjälpa till då Florian dröjde för länge med en passning och Glatzels skott blockades av Anton. 
1-0 i paus med mäktig övertygelse, 

Om VfB hade trycket på gaspedalen i första, så lade de i alla växlar i början av andra halvleken. Först hittade Führich, efter en galant två-fotare centralt då han fyttade undan två HSV-are, en fri Millot till vänster. Denne tittade upp , möttes av Müheim och slog bollen förbi denne till Vagnoman, som lade in 2-0. Den f.d HSV-aren vägrade naturligtvis jubla, men nog stod det 2-0.
Strax efter 3-0. Återigen hörna. Borna Sosa igen och nu mötte Serhou Guirassy bollen och 3-0. 

Nu var VfB tvungna att göra något. De skickade upp fler folk i anfallet och Glatzel var nära ett mål, men då avvärjde Florian Müller snyggt. Strax efter tog anfallen slut då HSV fick finske Suhonen utvisad efter en stämpling och VfB fick ägna resten av matchen  till att försöka göra 4-0 och fullständigt avgöra detta. Tyvärr hittade man inte in med den fjärde bollen och det slutade 3-0 till VfB.

En mäktig och viktig seger för VfB, som står med ena benet i Bundesliga. 

 

Magnus Falk2023-06-02 12:39:45
Author

Fler artiklar om Stuttgart