Lagbanner
Voith-Arena, 2023-11-05 17:30

FC Heidenheim - Stuttgart

inför Heidenheim - VfB

inför Heidenheim - VfB

Vi skall till den näst närmaste bortamatchen i VfBs långa historia. Naturligtvis är Stuttgarter Kickers svårt att slå, men med 8 mil ill Heidenheim an der Brenz så ligger det närmare Ulm, Karlsruher SC och Hoffenheim. Bara någon mil dock, men ändock. 
Heidenheim an der Brenz ligger i Baden-Württemberg, nästan på gränsen till Bayern, nära Aalen och Schwäbsich Gmünd och efter den fullkomligt makalösa uppflyttningen i våras, så var nog tron att detta skule bli ett lag som kördes över. Men så har inte blivit fallet. I alla fall ännu inte. Heidenheim har knaprat ihop nio poäng under tränarlegenden Frank Schmidt och ligger på 13e plats. Förvisso är inte fallhöjden neråt speciellt stor men laget har överraskat med sitt frejdiga spel, sin offensiv och respeklöshet. 

Laget grundades redan 1846(jo faktiskt) då några idrottsföreningar slogs ihop och har fört en tynande tillvaro genom åren. När man i våras gick upp i Bundesliga så förvandlades den 50000-personer stora stadem rejält. Att spela i Bundesliga är är stort i den lilla staden där mycket är hemvävt, de stora orden saknas och man jobbar långsiktigt, med små resurser och med stor energi och glädje. De senaste matcherna har det dock gått troll i spelet och efter förlusten mot Gladbach i DFB-Pokal så har man fem raka förluster. Börjar golvet ge vika under Schmidt? Inte alls. Jag tror han sitter så länge han vill. 

Heidenheims lag - troligen..
Ke. Müller - Busch, P. Mainka, Siersleben, Föhrenbach - Maloney, Theuerkauf - Dinkci, Beck, Beste - Kleindienst

Att notera: Eren Dinkci, Beste och Kleindienst har alla varit riktigt bra hittills och även fast Kevin Müller varit mer släpphänt mot slutet, så är det en mycket bra målvakt med en kort bakgrund i VfB, 

VfB Stuttgart kommer från 1-0 mot Union Berlin. Mål av Denis Undav som snabbt klivit fram som en joker. Sex poäng i Bundesliga på sex matcher och målskytt i cupen senast. Parallelt med honom har spelare som Millot, Stiller, Karazor och Stenzel vuxit mer och mer under Hoeness. Nyförvärvet Rouault har varit både mitt- och ytterback och det är också intressant att se Zagadou ta det ansvar han förväntas ta. Serhou Guirassy är fortfarande skadad några matcher till, men VfB känns säkrare än på länge. 

Laget
Nübel - Rouault, Anton, Zagadou, H. Ito - Karazor, Stiller - Millot - Silas, Führich - Undav

Dags för ett derby, Intressant att Heidenheim har MHP på sin tröja, vilket är samma investerare som finansierat VfBs arena. 

Magnus Falk2023-11-04 17:03:00
Author

Fler artiklar om Stuttgart