An der alten Forsterei, 2023-10-21 15:30

Tre nya pinnar för VfB

Man kan jaga undan monster och spöken. Man kan smälta ned jörnmalm.
VfB gjorde båda.
VfB åkte till Köpenick för att möta ett Union Berlin på nedgång. VfB på uppgång med en briljant Guirassy i storform. Kunde VfBs form fortsätta?
Nittio minuter senare så rullade VfB hemåt med tre pinnar efter en komfortabel match där förvisso hemmalaget skapade en hel del bra chanser i andra halvlek, då Becker kom in, men 3-0 var slutresultatet när domaren blåste av.
Serhou Guirassy nickade in 1-0 i miten av första halvlek, men fick sedan kliva av med en lättare sträckning. Då spred sig paniken i VfBs fanskara. Guirassy skadad? Hur skall det då gå? Och det såg lite tafatt ut då Union Berlin fick chanser och då låg kvitteringen i luften. Men VfB repade mot och när Silas snodde bollen från Gosens, sprintade förbi honom och skickade in 2-0, så kändes det säkert.
Undav nickade in 3-0 efter bra inlägg och Union Berlins kris ökar, medan VfBs osannolika resa fortsätter,