Eric Smith gjorde sitt första Bundesligamål.

Två svenskar i målprotokollet, debut mellan stolparna och utbytt på grund av skada.

Nu inleds svenskkollen i Tyskland, en koll på hur det gick för våra svenskar under helgen och den kommer ut varje måndag såvida inget oförutsett inträffar. Denna vecka kan vi konstatera att vi haft två svenskmål, en debut, petningar och en väldigt tung derbyförlust.

Bundesliga:

Hugo Larsson - Eintracht Frankfurt – startade borta mot mästarna Leverkusen och blev utbytt i den 79:e minuten när Eintracht förlorade med 2-1. Hade bäst passningsprocent i Eintracht, men fick trots det inte spela hela matchen.

Mattias Svanberg - Wolfsburg - skadad, men väntas snart vara tillbaka

Eric Smith – St. Pauli - målskytt mot Dortmund med ett riktigt pangmål och signerade även nytt kontrakt med klubben.

Erik Ahlstrand – St. Pauli - inte med i truppen

Alexander Bernhardsson - Holstein Kiel – Startade matchen, men blev utbytt redan i den 34:e minuten efter att ha tagit sig för framsida lår. Vi får hoppas att skadan inte är alltför allvarlig utan att han snart är tillbaka.

Armin Gigovic - Holstein Kiel – Startade och spelade likt Hugo Larsson 79 minuter i deras förlustmatch mot Union Berlin.

Carl Johansson - Holstein Kiel – Drabbades av hjärnskakning för en knapp månad sedan och fortfarande satt ur spel.

2. Bundesliga:

Isac Lidberg – Darmstadt – Lidberg är stekhet och stod för ett mål och en assist när Darmstadt under fredagskvällen vann med hela 5-1 mot 1. FC Köln. Efter en tung start så har Darmstadt börjat komma igång och har bara en förlust på de fem senaste matcherna

Dennis Hadzikadunic – HSV – Inte med i truppen när hans HSV vann med 3-1 mot Magdeburg.

Kolja Oudenne - Hannover 96 - Inte med i truppen när hans Hannover hemmaslog Schalke 04 med 1-0 efter mål i den fjäre minuten.

Branimir Hrgota - Greuther Fürth – kapten som ledde in sitt lag i derbyt mot Nürnberg, men det är en match både Hrgota och hela Fürth vill glömma. Hrgota blev varnad i 0-4 förlusten hemma på Sportpark Ronhof.

Bilal Hussein - Hertha BSC – verkar inte ha någon framtid i klubben sedan Cristian Fiél tog över i somras och huserar i Hertha II i Regionalliga Nordost.

Marko Johansson – Eintracht Braunschweig – inlånad från HSV och fick göra sin debut i EBS-tröjan när förstamålvakten Lennart Grill blev frilägesutvisad vid ledning 1-0. Matchen slutade 3-1 till Hertha BSC efter två mål från elva meter, tung debut för Johansson, men han kan inte lastas för förlusten.

3. Liga:

Nils Fröling - Hansa Rostock – hoppade in i den 64:e minuten när Hansa Rostock förlorade hemma mot Alemannia Aachen med 1-2. Både Fröling och Hansa har haft en tung höst där de ligger på nedflyttning med tio poäng på tio matcher.

Lukas Jonsson - VfL Osnabrück – Målvakten satt på bänken när Osnabrück förlorade ”derbyt” mot Arminia Bielefeld.