Tillbakalutad avslutning

Tillbakalutad avslutning

Efter en bra avslutning på en i stort misslyckad säsong blir det idag en lugn och bakåtlutad avslutning på säsongen. Frågan är om vi kan skrälla mot Leverkusen, Mainz förlorade det förra mötet på övertid med en man mer, säsongens onödigaste tapp.

Efter vinsten mot Frankfurt har laget spelat bra, stort bollinnehav både mot Augsburg (obegriplig förlust) och förra helgen mot Werder Bremen. Lite skarpare spel inne i boxen så skulle laget med nuvarande spel stå sig riktigt bra.

Beierlorzer kan inte försvarsspel, det får man tyvärr acceptera men som det ser ut nu fungerar det ändå. Jag tror på en kul match mot Leverkusen öppna spjäll.

Snart är vi istället inne i försnacket till nästa säsong. Vad jag kunnat utläsa är Mainz ekonomi ändå hyfsad, det finns klubbar med betydligt mindre eget kapital. Få spelare med utgående kontrakt. Få spelare med utgående kontrakt och egentligen bara gamlingen Daniel Brosinski som behövs. Två innerbackar som troligen försvinner den försvunne Stefan Bell och den mediokre Jeffrey Bruma.

Däremot ett antal spelare med kontrakt som går ut nästa år. Robin Quaison klart viktigast, men även Danny Latza och Öztunali är två viktiga mittfältare. Slutligen ytterbacken Mwene. Osäkerheten kring Corona spelar givetvis stor roll, vad tillåter ekonomin. Men det spelet rör ju även spelarnas ekonomi, troligen skönt att sitta med ett långt kontakt nu.

Vad behövs?  Släpper vi Bruma behövs en ny mittback. Att sälja en spelare som Quaison kan bli svårt. I stort sett alla spelare i laget har sänkt sitt värde under året! Det pratas om engelskt intresse för Mateta, vilket är märkligt med tanke på hur långt från form han är, blir ett projekt i PL. Säljs Mateta måste han ersättas kan bli så att Liverpool lånet Awoniyi stannar, men det känns inte som en ersättning för Mateta.

men som det ser ut nu tror jag på få förändringar. Mainz har en av de starkare akademierna i Tyskland, bra i dessa tider.

Bengt Kleijn2020-06-27 10:16:51
Author

Fler artiklar om Mainz 05

Vad betyder Saudiligan för oss? Slutet på den europeiska dominansen.....