An der alten Forsterei, 2022-09-18 15:30

Union Berlin - Wolfsburg
2 - 0

Union Berlin är fortsatt etta i tabellen

Vinsten mot Wolfsburg befäste serieledningen

Inför matchen mot VFL Wolfsburg hade man i förra omgången sensationellt säkrat en serieledning. Den knappa förlusten i Europa på bortaplan mot Braga hade man dammat av sig, då man mot Wolfsburg visade varför man är där man är i tabellen. Det var verkligen klasskillnad när toppen mötte botten på die Stadion An der Alten Försterei. Ett annat glädjeämne under matchen var att tidigare cancersjuke Timo Baumgartl äntligen var tillbaka i startelvan efter den svåra sjukdomen. Det var en glädjens dag på många sätt och vis för Union Berlins spelare och supportrar.

Union Berlin tog tidigt kommandot i matchen och satte press på Wolfsburg med några vassa chanser i första halvlek. Det dröjde knappt en minut innan den första riktigt farliga chansen blev av för Union Berlin. Då fick kaptenen Christopher Trimmel bollen till sin högerkant från Andras Schäfer vid mittcirkeln. Trimmel accelererade framåt och fick mycket utrymme att slå en perfekt boll i en mycket fin båge in till Wolfsurgs straffområde där en beredd Janik Haberer fick på en fin volley som Koen Casteels snabbt räddade. Sedan dröjde det länge innan de nästa farliga chanserna dök upp.
I den trettiotredje minuten försökte först Wolfsburg med ett avslut inne i Union Berlins straffområde, men Joseph Brekalo missade målet ganska så brett. Sedan kort där efter var det dags för Union Berlin att försöka när Timo Baumgartl hoppade högst på ett inlägg från Sheraldo Becker. Hans nick blev dock för svag och Casteels kunde tryggt ta emot den i sin famn. Det var den sista noterbara händelsen, sedan gick lagen av planen mållösa men där Union Berlin hade störst övertag. 

Andra halvlek inleddes piggt av Union Berlin och i den fyrtiofjärde minuten var Jorfan Siebatcheu en hårsmån ifrån att ge hemmalaget ledningen efter bolen han fick från Andras Schäfer gick precis utanför den högra stolpen. Sedan i den femtiofjärde minuten kom det första målet för Union Berlin. Det kom efter fint samarbete mellan ligans bästa anfallsduo Jordan Siebatcheu och Sheraldo Becker. Sheraldo Becker kom fri på vänsterkanten efter att ha fått en boll ifrån Niko Gieβelmann som han sedan skickade in mot en inspringandes Siebatcheu som med en språngnick satte bollen i mål. Ett enormt vrål utbröt bland hemmapubliken.

Det gjordes även del byten från båda lagen och det var Union Berlins byten som gav mest effekt. I den sjuttiofjärde minuten hade Niko Gieβelmann en farlig målchans efter att ha stått helt fri på utanför straffområdet i mitten när alla Wolfsburgs spelare var koncentrerade på den vänstra planhalvan. Hans skott gick dock utanför det högra krysset. Sedan blev det dags igen för Union Berlin som fortsatte med sin press på Wolfsburg. Den här gången var det inbytte Paul Seguin som stod för en fin assist. Han han hittade Sheraldo Becker på en yta mellan två mittbackar och Becker tog emot den mästerligt på bröstet och satte sedan en volley in i mål i den sjuttiosjunde minuten. Han misstänktes först vara offside, men den dömdes bort och målet blev giltigt. Det var det sista som hände i matchen och Union Berlin kunde återigen gå av planen som serieledare innan en veckas landslagsuppehåll. Nu leder man ligan med fem poäng före Bayern München och två poäng före Dortmund. Det var längesedan sist ligan var såhär spännande.


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2022-09-20 12:50:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig