An der alten Forsterei, 2023-02-04 15:30

Union Berlin - Mainz 05
2 - 1

Dramatisk avslutning på en tuff match i Berlin

Union Berlin tog ledningen, tappade den men återtog den sedan. Det blev en jämn och händelserik tillställning på die Stadion An der Alten Försterei i lördags eftermiddag.

Denna match blev inte lika händelsefattig och långtråkig som den förra. Ifall det berodde på vädret eller att ligan har hållit på lite längre nu än senast de här två möttes, det vet jag inte. Det som är säkert är i alla fall att det fanns mycket mer att spela för i denna match för Union Berlin och därför kände man av en press av att ta de tre viktiga poängen för att bli tillfällig etta igen. När denna match spelades klart, så hade ännu inte nuvarande ettan Bayern München spelat sin match ännu. Union Berlin satsade hårt och fick utdelning för det hårda slitet när man efter matchen blev etta på nytt.

Precis som i både min och tränare Urs Fischets analys av motståndet och matchen, så blev det en jämn tillställning med många tuffa dueller och närkamper och där mycket avgjordes på mitten och ute på kanterna. Mainz kom runt och hotade ett par gånger och Union Berlin likaså, men det blev inget från något av lagen. I den trettioförsta minuten bröts dock isen när formstarke Kevin Behrens slog till när han kom längst fram med sina tår inne i Mainz straffområde. Det var efter att Rani Khedira skickat ned en boll till Paul Seguin på högerkanten, som sedan skickade in en lurig boll där både Christopher Trimmel och Kevin Behrens var på den. Bollen missade Trimmels huvud, vilket ställde målvakten och försvaret. Det första målet var ett faktum, men sedan återgick det till det tuffa spelet som det var innan och ställningen förblev 1-0 till Union Berlin i halvtid.

Andra halvlek fortsatte på samma vis, med ett Mainz som försökte och försökte komma förbi Union Berlins försvar. Det kändes omöjligt att få hål på det starka försvaret från Union Berlin och i målet storspelade Frederik Rønnow. Det gjordes lite byten från båda sidor och en som kom in med mycket energi och styrka, det var Aïssa Laïdouni. Han visade återigen upp vilka goda kvalitéer han besitter på mittfältet och vad han kan göra för att få igång spelet. Det brukar heta att släkten är värst, och det var den verkligen för Union Berlin när Marcus Ingvartsen gjorde mål på straff i den sjuttionionde minuten. Straffen orsakades av en lite onödig hands från Paul Seguin som också fick ett gult kort för det. Kvitteringen gjorde att Union Berlin tappade sin nyvunna serieledning och behövde nu jobba ännu hårdare för att få tillbaka den mot ett Mainz som var nöjda med att ha fått dit sin kvittering. Skam den som ger sig, för i den åttiofjärde minuten slog inhopparna till och fixade 2-1 till Union Berlin. Det var inbytte Morten Thorsby och Jordan Siebatcheu som samarbetade fint efter att ha lyckats nässla ut bollen ur det trånga utrymmet till Jordan Siebatcheu, som sedan bredsidade den förbi målvakten. Vild glädje utbröt på die Stadion An der Alten Försterei och efter sex tilläggsminuter kunde Union Berlin fira vinsten med att man återigen blivit serieledare.

Union Berlin fortsatte på samma vis som tidigare, med en vinst. Nu har man trätt in i februari och denna månad kommer vara späckad med viktiga och tunga möten. Man möter Red Bull Leipzig, Ajax, Schalke och Bayern München. Det är alltså avgörande kval till sextondelen i Europa League mot Ajax två gånger om samt två toppmatcher i ligan mot Red Bull Leipzig och Bayern München. Två matcher som kan vara avgörande för hur Bundesliga slutar. Matchen mot Schalke är ej att förglömma, då man kommer möta ett lag som är i desperat behov av poäng för att kunna ha någon som helst chans att hänga kvar. Det blir en spännande månad för Union Berlin.