Lagbanner
An der alten Forsterei, 2023-02-19 15:30

Union Berlin - Schalke 04
0 - 0

En poäng är alltid en poäng mer

Union Berlin hade chansen redan i helgen som gick att bli serieledare, men ett svårspelat och besvärligt Schalke satte stopp för det. Man fick nöja sig med en poäng var.

Förutsättningarna var perfekta för Union Berlin att redan i helgen som gick bli serieledare igen, men den chansen missade man när man bara fick med sig ett oavgjort resultat mot Schalke 04 på hemmaplan. Denna match var mycket annorlunda än den vi såg förra gången dessa möttes. Den var betydligt mer jämnare och Schalke 04 spelade mer envist och gjord det besvärligt för Union Berlin som kämpade med att få in den på mål. Det var en intensiv vecka med tätt matchande i både ligan och Europa på kort tid. Det tar till slut ut sin rätt på truppen och för att spelarna inte ska bli slitna, så krävs det rotation. Rotationen behöver nödvändigtvis inte vara boven, men det gör något med samspeltheten i laget. Även om Union Berlin har en bra bredd på sin trupp med duktiga spelare på varje position, så gör det något med laget och sättet att spela på ifall man gör många förändringar i truppen. 

Matchen som sådan var ingen höjdare direkt. Union Berlin kände nog av pressen lite grann av att vara topplaget i matchen. De kände nog också av pressen av att ta de tre nödvändiga poängen mot det absoluta bottenlaget i tabellen. Det var en match man egentligen skulle ha gjort mål i och vunnit. Målen uteblev, men chanserna fanns. Det enda var att de inte var tillräckligt effektiva nog och avsluten var alldeles för svaga. Christopher Trimmel hade en chans efter dryga fem minuter spelade. Det var en nick efter ett bra inlägg in i straffområdet från Sven Michel, men den var för svag och kunde enkelt plockas ned av Schalkes rutinerade målvakt Ralf Fährmann. Matchen var sådan att Union Berlin för ovanlighetens skull var laget med mest bollinnehav under matchen, men det blev inte så mycket framåt av det ändå. Nästa chans kom i den tjugoandra minuten, när Danilho Doekhi prövade ett skott efter att ha fått den till sig efter lite flipperspel inne i straffområdet på Trimmels frispark. Bollen var ganska svag och Fährmann boxade ut den till en hörna. Sedan dröjde det till den trettioåttonde minuten när Rani Khedira också sköt iväg ett tamt skott som Fährmann enkelt kunde fånga. Därefter hände det inte så mycket fram till halvlek i vad som var en ganska tafatt insats från de båda. Avsluten och skotten var inte så vassa och de hade kunnat vara bättre.

Andra halvlek inleddes inte så händelserikt den heller. För att få in lite mer fart och press framåt, så sattes bland annat Jordan Siebatcheu och Sheraldo Becker in mot Kevin Behrens och Sven Michel. De kom in med mycket energi och försökte få saker att hända framåt, men det skedde inte och matchen fortsatte på samma sätt med tafatta avslut och där samspeltheten och effektiviteten som vi annars har sett inte infann sig. Matchen blev lite grinig emellanåt och det togs lite väl lång tid på fasta situationer, vilket gjorde att det blev fem minuters tilläggstid. De extra minuterna ändrade ingenting och lagen fick gå av planen mållösa, men med delade poäng.

Union Berlins segersvit tog slut, men det har ännu inte förlorat och ligger just nu på delad förstaplats på 43 poäng med Dortmund och Bayern München. De sistnämnda ska de möta i nästa omgång, det är en match där mycket står på spel och det är också en match som skulle kunna avgöra vem det är som får lyfta skölden i slutet av maj. Ännu finns det många omgångar kvar, men man ska aldrig säga aldrig. Allt är möjligt för Union Berlin just nu.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-22 23:15:39
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig