An der alten Forsterei, 2023-03-19 15:30

2 - 0

En välbehövlig seger för Union Berlin innan uppehållet
Välbehövlig seger för Union Berlin innan landslagsuppehållet.

Union Berlin reagerade och visade upp styrka och är fortsatt obesegrade på die Stadion An der Alten Försterei

Efter debaclet i Europa League senast mot Union Saint Gilloise, så skulle man försöka komma tillbaka i matchen mot Frankfurt och visa en reaktion på föregående resultat. I första halvlek såg det svajigt ut, men i andra vaknade man till och slog till med kraft. Effektiviteten infann sig framför mål och spelarna var hungriga.

Inledningsvis var det Eintracht Frankfurt som var det bättre laget. Union Berlin hade några chanser framåt, men det sista sakandes. Sheraldo Becker kom ofta runt på kanterna och tog perfekta löpningar, men när bollen väl kom in, så hängde de andra inte med riktigt. Spelförståelsen saknades och även samspeltheten mellan Jordan Siebatcheu och Sheraldo Becker. Istället blev det att man fick försvara sig en hel del mot ett Frankfurt med Randal Kolo Muani i spetsen. Honom höll Union Berlin koll på rejält och man behövde dra på sig en del taktiska varningar och kort för att få stopp på honom, men det lönade sig och man kunde hålla honom i schack. Emellanåt såg det dock lite svajigt ut i försvaret när man gjorde för svaga passningar som Frankfurt var snabba på att snappa upp, men sedan gjordes det ett gediget försvarsarbete av alla men Juranovic stod ut ganska mycket i sitt hemjobb och i sina uppoffringar. Sedan får vi heller inte glömma fenomenala Frederik Rønnow i mål. Utan honom hade man inte hållit nollan idag och det hade även kunnat vara en ledning till Frankfurt i första halvlek.

I andra halvlek nyktrade man till lite och Frankfurt gjorde ett misstag, nämligen att försätta Union Berlin i en farlig fast situation. Det var nog en fast situation som behövdes för att få det att lossna för Union Berlins del. I den femtiotredje minuten damp bollen ned till Rani Khedira på hörna som slingrade sig loss bland en massa ben och skyfflade sedan upp den med grävskopan på den lite väl lösa gräsmattan på Alten Försterei. 1-0 och ledningen var nu ett faktum för Union Berlin som verkligen var i behov av den. De tog också ledningen på deras mest typiska sätt, en fast situation. Detta blev gnistan som tände Union Berlins motor och nu var de ett annat lag än tidigare, men Frankfurt gav inte upp. De höll försvaret och Frederik Rønnow sysselsatta. Runt den sjuttionde minuten trodde man att Sheraldo Becker äntligen skulle få göra mål igen efter att ha sprungit loss på stora ytor som öppnat upp sig bakom Frankfurts försvar, men det fina målet och förarbetet från Janik Haberer skulle vara förgäves då Becker stod lite offside när han började springa med bollen. Men Union Berlin skulle få revanschera sig.

En ganska så passiv och osynlig Jordan Siebatcheu byttes ut i den sextiosjunde minuten mot en hungrig Kevin Behrens. Han kom in och påverkade matchen direkt. Det dröjde inte mer än knappt sex minuter innan han med sin styrka och snabbhet slet sig loss från försvarare på vänsterkanten och drev sedan inåt straffområdet för att vacker avsluta med att tunnla målvakten. För att manifestera att han borde starta oftare, så sprang han fram mot hörnflaggan och sparkade den i rent adrenalinrus. 2-0 var nu ett faktum och Union Berlin började spela lite mer defensivt för att säkra ledningen. Frankfurt öste på och radade upp farliga chanser, men en Frederik Rønnow i högform stoppade dem och kunde efter nittio minuter pluss fyra tillägg äntligen få fira en seger igen med sitt manskap.

Union Berlin är fortsatt obesegrade på sin hemmaplan och förlängde den sviten till sjutton matcher nu. I samband med denna vinst gick man också upp på tredjeplats och håller fast vid en plats till Champions League på 48 poäng innan landslagsuppehållet. Nu väntar en välbehövlig vila, men även Union Berlin har spelare som blivit uttagna till sina landslag. Totalt ska tio spelare ifrån truppen spela med sina landslag i diverse vänskapsmatcher och kval till turneringar.