Lagbanner
Johan Cruijff ArenA, 2023-02-16 18:45

Ajax - Union Berlin
0 - 0

Ett gynnsamt resultat för Union Berlin
Ett avancemang till åttondelen lever fortfarande för Union Berlin.

Ett gynnsamt resultat för Union Berlin

Union Berlin mötte Ajax på bortaplan och fick med sig oavgjort tillbaka till Berlin och returen på die Stadion An der Alten Försterei nästa vecka.

Matchen mot Ajax på bortaplan blev som förväntat. Matchbilden var sådan att Ajax hade det mesta av bollen och Union Berlin fick jaga, men det besvärade de inte det minsta. Det är något de är vana vid och de gjorde det besvärligt för det klassiska rödvita laget. Redan i början efter knappt fem minuter spelade, så hade Union Berlin en väldigt farlig chans när Morten Thorsby testade på volley efter samspel med Sheraldo Becker och Kevin Behrens. Volleyn blev dock för hög och gick utanför. Morten Thorsby gjorde en riktigt bra match och var involverad i mycket.

De första femton minuterna var intensiva och Union Berlin var fulla med självförtroende. Sedan lugnade det ned sig en stund, men det återupptogs efter cirka en halvtimme spelad. Då hade Union Berlin fått ett bra frisparksläge som genererade i ett distansskott från Sheraldo Becker utanför straffområdet som en försvarare i Ajax turligt lyckades blockera. Pressen upphörde inte där, för i den trettiofjärde minuten var det dags igen. Denna gång var det Jérôme Roussillons tur när han på retur också drog på ett distansskott som gick precis utanför stolpen. Dessförinnan hade Sheraldo Becker kommit runt på sin högerkant och skickat in en boll till Kevin Behrens som fastnade mellan ett gäng försvarare. Union Berlin försökte ett par gånger till, men det blev inget av det och första halvlek slutade mållöst för de båda lagen. 

Andra halvlek stannade inte av. Den fortsatte i samma höga tempo som den första. Ajax hade en frispark kort efter att halvleken börjat, men den blev inget större hot för Union Berlin som sedan fortsatte att pressa på. I den femtiofemte minuten dundrade Josip Juranovic på med en hård frispark i fet högra hörnet, men Ajax målvakt han förutspå var den skulle komma och kunde rädda den. Sedan dröjde knappt en minut innan Morten Thorsby och Josip Juranovic var involverade igen. Juranovic skickade in ett inlägg mot mitten efter att ha kommit ned på högerkanten och inne i straffområdet flög Morten Thorsby in med en farlig språngnick som målvakten precis hann avvärja.

Union Berlins Morten Thorsby stod för en riktigt stabil insats och i den sextiofjärde minuten, en liten stund efter att Ajax bränt en frispark, nätade han efter att ha tagit ned en boll på bröstet från Jérôme Roussillon. Vild glädje bröt ut, men man fick avbryta firandet abrupt eftersom man i VAR hade upptäckt en misstänkt hands. Efter ett litet tag, så dömdes målet bort för hands. Det var en något tveksam sådan, men från en annan vinkel kan det ha sett annorlunda ut. Målet dömdes bort och Union Berlin fick börja om igen.

Det gjordes några offensiva byten från Union Berlins sida för att få in friska ben och försöka vända matchbilden, men det blev mest en enda stor kamp i mitten och spelet koncentrerades dit. Det blev mycket fult spel och tuffa närkamper. Det oavgjorda resultatet höll i länge och matchen slutade mållös. För Union Berlins del var det ett gynnsamt resultat och Ajax var nog mest frustrerade över att de trots det mäktiga övertaget i bollinnehav inte fick ut mer av det. Union Berlin har nu allting i egna händer i returmötet på hemmaplan. Matchen kommer nog se likadan ut, men Union Berlin är inte rädda för att jaga boll. Nästa gång kommer man nog heller inte hålla tillbaka i det offensiva. Man har allt att vinna ett avancemang till åttondelen är i allra högsta grad fortfarande levande.   
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-19 00:04:16
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig