Lagbanner
Johan Cruijff ArenA, 2023-02-16 18:45

Ajax - Union Berlin

Inför Ajax vs Union Berlin

Inför Ajax vs Union Berlin

Det har blivit dags för att bege sig ut i Europa igen för Union Berlin. Man reser över gränsen till Nederländerna och Amsterdam för att ta sig an klassiska Ajax. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer fick kommentera Ajax nuvarande form. De har kommit tillbaka efter att ha varit svajiga ett lite tag. Han sa att de har blivit stabilare och att det har mycket med den nya tränaren att göra. De har vunnit sina fyra senaste och ahr kommit tillbaka i kampen om ligatiteln. För honom är de ett lag som hör hemma i Champions League, sa han. Han sa också att deras lag består av många talanger och de har också en del spelare som kan göra skillnad under matchens gång. Som lag brukar de ha mycket boll och de är både bra på att pressa och hantera press. Han avslutade med att säga att det blir en tuff utmaning för dem, men att det i slutändan handlar om att få med sig ett så gynnsamt resultat som möjligt med sig hem till Berlin i returmötet. 

Läget i truppen

Union Berlin måste i den första matchen klara sig utan Andras Schäfer som är skadad. Man får även vara utan Christopher Trimmel och Janik Haberer som båda är avstängda. Annars står alla spelare till tränarens förfogande. De uttagna till Europa League är så klart på plats, men även de som inte är med i truppen till turneringen. Detta är för att ha en god sammanhållning och att man gör allting tillsammans som ett lag.

Ett så gynnsamt resultat som möjligt till returen är vad som krävs

Ajax är ett mäktigt motstånd för Union Berlin att försöka mäta sig med. De är en av Europas största klubbar på så många fronter och de är kända för sitt framgångsrika sätt att spela fotboll på. Det kommer bli ett par tuffa matcher för Union Berlin att försöka ta sig vidare ifrån, men man ska aldrig säga aldrig. Det har hänt förut att man vunnit matcher mot lag som på pappret är bättre. Union Berlin står redan bra upp i Bundesliga mot lagen som spelar snabb och intensiv fotboll med mycket bollinnehav där. Man är van vid att jaga boll och spelar oftast som det bolljagande laget. En vinst mot Ajax är inte helt omöjligt, men för det ska det till att man är felfri i försvaret och att man gör det mesta av det lilla bollinnehavet man förmodligen kommer att ha. Ett oavgjort resultat i första mötet hade nog Union Berlin kunnat vara nöjda med, men man kommer så klart att som alltid spela för att ta med sig en vinst tillbaka hem till returmötet nästa vecka. Det blir en tuff men underhållande match att titta på.

Laguppställningar

Ajax: Rulli - Rensch, Alvarez, Timber, Wijndal - Berghuis, Taylor, Klaassen - Kudus, Tadic (c), Conceicao

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Juranovic, Thorsby, Khedira (c), Laidouni, Roussillon - Becker, Jordan

Avspark är 18:45 på Johan Cruijff Arena, Amsterdam. Sändningen börjar 18:30 på Vsport 1 och Viaplay med Tobias Dahlberg som kommentator.

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-16 01:07:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig