Lagbanner
Allianz Arena, 2023-02-26 17:30

Bayern München - Union Berlin

Inför Bayern München vs Union Berlin

Det har blivit dags för matchen som kan spela stor roll i vem det är som lyfter die Meisterschale i slutet av säsongen. Två formstarka lag gör upp nere i Bayern. Här är tränarens tankar och läget i Union Berlins trupp.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att Urs Fischer häll med om konstaterandet att man möter ligans bästa lag. Han lade också till att det är ett topplag i Europa. De har oändligt med spelare som kan göra skillnad och avgöra matcher på egen hand. De är ett lag som definieras av mycket bollinnehav, men han tillade dock att de i deras senaste matcher satt en del långbollar ned mot backlinjen. Han sa också att de på grund av sina individuella kvalitéer även är mycket duktiga på att spela sig ut ur stressade situationer och hitta lugnet snabbt igen. Avslutningsvis lade han till ytterligare att de besitter en del snabbhet och att det blir en riktigt svår uppgift att ta sig ann. 

Läget i truppen

Alla spelare förutom en står till tränarens förfogande. Det är fortsatt samma spelare som ännu inte återhämtat sig från sin fotskada ännu. Annars är alla i truppen tillgängliga.

En match som kan avgöra vem som lyfter die Meisterschale

Union Berlin är i en mycket fin form just nu. Allting går klubbens väg och man besegrar den ena jätten efter den andra. Nu senast vann man övertygande med 3-1 på hemmaplan i Europa League mot stormakten Ajax, Det var ett motstånd som man på pappret egentligen skulle ha förlorat mot, men hårt arbete och en stark sammanhållning motbevisade det faktumet och Union Berlin gick bekvämt vidare med en seger till en historisk åttondel. Man hade inte det mesta av bollinnehavet, men löpviljan och arbetsviljan fanns hos alla spelare i laget och alla befann sig överallt på hela planen. En riktig uppoffring. Matchbilden i Bundesliga mot Bayern München kommer förmodligen se likadan ut, då man också denna gång kommer möta ett bollskickligt lag med många duktiga individuella spelare på varje position. Det kommer också vara ett lag man möter som gillar att spela högintensiv och offensiv fotboll. Union Berlin kommer få jaga mycket boll, men det är man sedan gammalt van vid att göra. Effektiviteten framför mål måste infinna sig och att man gör det mesta av det lilla bollinnehav man nog kommer ha. En annan viktig faktor kommer vara att ta tillvara på de fasta situationerna och göra något bra av dem. Motståndet kommer inte tillåta särskilt mycket, så därför gäller det att ta tillvara på den stund man har bollen och hitta de rätta lägena och ta skottlägena när det ges tillfälle för det. Det kommer bli en tuff men mycket sevärd match.

Laguppställningar

Bayern München: Sommer - Pavard, De Ligt, Davies - Cancelo, Kimmich, Goretzka, Musiala, Coman - Müller (c), Choupo-Moting

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Trimmel (c), Laidouni, Khedira, Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Avspark är 17;30 på Allianz Arena i München, Bayern. Sändningen börjar 17:20 på Vsport Football och Viaplay med Lars Sandberg och Pontus Kåmark som kommentatorer.



ÅTERBLICK: Stor glädje i Union – kryssade mot Bayern
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-25 22:23:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig