Lagbanner
Signal Iduna Park, 2023-04-08 15:30

Dortmund - Union Berlin

Inför Dortmund vs Union Berlin
Union Berlin ska försöka ta tre poäng mot ett svajigt Dortmund på bortaplan och fortsätta med den fina formen i ligan.

Inför Dortmund vs Union Berlin

Det är superlördag i Bundesliga när ligans fyra bästa lag möter varandra. Två av dessa är Union Berlin och Dortmund. På hemmaplan vann Union Berlin. Nu ska man försöka göra samma sak på bortaplan nere i Dortmund. Här är tränarens tankar och läget i truppen.

Tränarens tankar

Huvudtränare Urs Fischer fick kommentera Dortmunds form och de befinner sig lite grann i samma sits som Union Berlin. De åkte också ut ur cupen, men han sa att de trots det är ett konstant stabilt lag. De har många spelare på plan som kan göra skillnad. De löper ofta in på halvplan och vänder snabbt ut igen. Det finns mycket snabbhet och de är väldigt precisa i sitt spel. Med snabbheten kommer de upp högt på planen och stressar alltid sina motståndare. Dortmunds spelare är duktiga i en mot en-situationer och de erövrar ofta bollen snabbt. Han avslutade med att säga att det blir en ganska svår uppgift att ta sig ann.

Läget i truppen

Nästan alla spelare står till tränarens förfogande. Andras Schäfer kan inte vara med då han ännu inte är matchfärdig. Frederik Rønnow är tillbaka och väntas stå i mål. Annars är alla tillgängliga.

Enkelhet och skärpa krävs

Det har varit tätt matchande för Union Berlin denna vecka och undertecknad har således tyvärr inte haft tid att täcka alla matcher, även om jag naturligtvis velat. Hursomhelst kan jag nämna att man vann med 3-0 mot Stuttgart i förra omgången. Då lossnade målskyttet för Sheraldo Becker och Kevin Behrens visade varför han borde starta. De båda hade en god kemi och hittade varandra väldigt bra i den matchen. Det började trögt i den första halvan, men man kom ut i den andra som ett helt annat lag. Det har varit typiskt för Union Berlin på sistone, att man vaknar till liv först i andra halvlek efter att ha lärt känna motståndarna i den första. Mot Dortmund kan sådant straffa sig och det gäller att vara med direkt från början. I cupmatchen mot Frankfurt visade detta sig, då man inte riktigt hängde med och blev straffade direkt i första halvlek genom två snabba mål som kom kort efter varandra efter att man inte varit tillräckligt fokuserade och vakna. Man lät Frankfurt få föra matchen i deras riktning. Det får inte ske mot Dortmund. Jag kan acceptera en mållös första halvlek där man visar att man hänger med och inte låter motståndarna äga matchen. Blir det läge för mål eller avslut, så måste man göra det enkelt och inte klydda till det. Fotboll behöver inte alltid se vackert ut. Det är målen som räknas och att man fixar de tre poängen. Det får se ut hur det vill.

Laguppställningar

Dortmund: Kobel - Wolf, Süle, Hummels, Ryerson - Bellingham, Can, Guerreiro - Brandt, Malen, Reus (c)

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Juranovic, Laidouni, Khedira (c), Haberer, Roussillon - Becker, Behrens

Avspark ät 15:30 på Signal Iduna Park i Dortmund, Nordrhein-Westfalen. Sändningen börjar 15:20 på Viaplay med engelska kommentatorer.
 


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-04-07 20:03:17
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig