Lagbanner
Red Bull Arena, 2023-02-11 18:30

RB Leipzig - Union Berlin

Inför RB Leipzig vs Union Berlin
En symboltyngd match mellan de båda titelutmanarna i jakten på Bayern München

Inför RB Leipzig vs Union Berlin

Kontrasternas möte när ligatvåan Union Berlin åker österut till Leipzig och Sachsen för att möta ligafyran RB Leipzig. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför denna toppstrid.

Tränarens tankar

Presskonferensen inleddes med att tränare Urs Fischer höll med om att RB Leipzig är en av de svåraste lagen att möta nu med sina arton obesegrade matcher. Han gav också beröm till tränaren Marco Rose för att ha återfört laget till sin gamla goda form. Som lag sa han att de är ganska så flexibla och variabla i sitt sätt att spela på och i sina uppställningar. De har många spelare som kan förändra matchbilden och avgöra en match med sina kvalitéer. De har mycket snabbhet, är högt uppe på planen och har bra press. Han avslutade med att säga att det gäller att de har en dålig dag och att Union Berlin har en bra dag där man gör sitt bästa.

Läget i truppen

Alla spelare ät friska och skadefria. Den enda som inte är tillgänglig för spel är Andras Schäfer på grund av en skada han ådragit sig tidigare. Annars står alla till tränarens förfogande.

En alltid lika viktig och symbolisk match

Så länge de här två båda lagen fortsätter att existera, så kommer det alltid vara mer än bara en fotbollsmatch när de möts. Vissa vill tala om ett Östderby eller en Östduell, men Union Berlins fans och vänner av tradition vill inte kalla det för just det. För dem är inte Red Bull Leipzig ett lag ifrån öst med rötter i det gamla Östtyskland, de är och förblir istället symbolen för den nya pengastinnade fotbollen. Union Berlins fans har vid vartenda möte arrangerat protestmarscher och har inne på arenan hållit mun i en kvart för att vissa sitt missnöje mot Red Bull Leipzig. Den ideologiska kampen får mycket spelrum, men man ska heller inte glömma att det även finns en kamp som ska avgöras nere på planen i nittio minuter. Det är den om de tre poängen och vem som kommer fortsätta sätta press på Bayern München och knipa mästarskölden från dem. Union Berlin möter ett bollförande lag som är skickliga i sina omställningar och som besitter mycket individuell kvalitet, men Union Berlin har det starka kollektivet på sin sida. Ifall den starka defensiven och den robusta lagsammanhållningen finns på planen, så ska man även lyckas gå ifrån med poäng från Leipzig och dessutom uppnå säsongsmålet. Det finns mycket att spela för.

Laguppställningar

RB Leipzig: Blaswich - Henrichs, Klostermann, Gvardiol, Halstenberg - Szoboszlai, Laimer (c), Schlager, Forsberg - Silva, Werner

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Leite - Juranovic, Laidouni, Khedira (c), Haberer, Gießelmann - Becker, Behrens

Avspark är 18:30 på Red Bull Arena i Leipzig, Sachsen. Sändningen börjar 18:20 på Vsport Ultra, Vsport Football och Viaplay med engelska kommentatorer.


 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-02-10 19:11:43
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig