Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2023-09-20 18:45

Real Madrid - Union Berlin

Inför Real Madrid vs Union Berlin

Inför Real Madrid vs Union Berlin

Union Berlin ska påbörja sitt allra första äventyr i den största av turneringar, Champions League. Detta gör man mot inga mindre än de främsta mästarna i turneringen, Real Madrid. Här är tränarens tankar och läget i truppen inför denna historiska match.

Tränarens tankar

Urs Fischer inledde presskonferensen med att kommentera matchen och hur häftigt det är att klubben befinner sig där den är just nu. Det ska ses som en belöning för förra säsongens mycket hårda arbete. Om Real Madrid var han ganska så fåordig, då han tror att alla vet vilka de är och hur de är i sitt spelsätt. Bara deras titlar och framgångar i Champions League talar för sig själv, tyckte han. De är ett lag som rakt igenom besitter kvalitet på alla positioner och i det mesta de gör. Han avslutade med att det ska bli en fantastisk kul uppgift för dem att försöka ta sig ann.

Läget i truppen

Janik Haberer är avstängd och på skadeslistan hittar vi Andras Schäfer, Laurenz Dehl och Rani Khedira. Även Robin Knoche är borta på grund av skavanker och en lindrig skada. Annars står alla spelare till Urs Fischers förfogande.

En sådan här match händer inte alltför ofta

Union Berlin mot Real Madrid… låt det sjunka in en stund. För fyra år sedan, när Union Berlin tog det stora klivet upp i Bundesliga, så hade väl ingen trott att de fyra år senare skulle möta mäktiga Real Madrid i den finaste av fotbollsturneringar. Hårt jobb och ett jävla anamma har fört klubben dit dem är nu. Det som bara var en dröm, har nu blivit verklighet. En mycket historisk match ska spelas på nya Santiago Bernabeu. Union Berlin slås av all storhet och att befinna sig bland de mesta europeiska mästarna, men de kommer inte vara där som turister. De har stor respekt för motståndarna, men de kommer heller inte låta detta påverka dem för mycket. Union Berlin kommer spela på sitt vanliga sätt och kommer gå för tre poäng. Oavsett hur stort och mäktigt motståndet än är. Man har dräpt stora motståndare förut och räds inte göra det igen.

Laguppställningar

Real Madrid: Kepa - Vazquez, Rüdiger, Alaba, Fran Garcia - Tchouameni - Fede Valverde, Bellingham, Kroos - Rodrygo, Joselu

Union Berlin: Rønnow - Doekhi, Knoche, Diogo Leite - Juranovic, Kral, Gosens - Laidouni, Tousart - Becker, K. Behrens

Avspark är 18:45 på Santiago Bernabeu i Madrid, Madrid. Sändningen börjar 18:00 på Tv4 Play med Christoffer Svanemar som kommentator.
 

Johan Holmberg@Redjohnzo2023-09-19 23:55:00
Author

Fler artiklar om Union Berlin

Union Berlin tog en stark 2-1 seger mot Borussia Dortmund
Union Berlin bygger om - Alte Försterei får flest ståplatser i Europa!
Summering av Union Berlins sommarfönster, säsongsinledning och införrapport mot RB Leipzig